Alexandrescu si Dolineaschi, in topul preferintelor electoratului din Dorohoi!

Un sondaj dat publicitatii de reprezentantii PSD+PC, Colegiul 2 Dorohoi, aseaza in topul preferintelor electoratului, in cazul in care duminica ar avea loc alegeri, PSD+PC, alianta  fiind urmata la multe procente distanta de PD-L. 


Astfel, conform comunicatului transmis de PSD Dorohoi, daca duminica viitoare ar avea loc alegeri, 41,9% dintre cei care ar participa la scrutin ar vota alianta PSD+PC, 32,7% ar prefera PD-L, in timp ce 14,9% ar alege PNL. Acestea sunt rezultatele sondajului realizat in Colegiul D2 Dorohoi in perioada 3-10 octombrie 2008.

Cercetarea a fost coordonata de agentia Simple PR, pe un esantion reprezentativ de 1.052 de persoane, cu varsta de peste 18 ani si cu domiciliul in localitatile din Colegiul 2 Dorohoi. Marja de eroare corespunzatoare esantionului este de +/- 3%, completeaza reprezentantii PSD Dorohoi.


In privinta liderilor politici locali, cei mai multi dintre respondenti (56,5%) au afirmat ca au multa si foarte multa incredere in Dorin Alexandrescu, actualul primar al municipiului Dorohoi, care a castigat alegerile in primavara acestui an.

Pe locul doi la capitolul incredere, cu 53,0%, se plaseaza Andrei Dolineaschi, candidatul PSD pentru Camera Deputatilor in Colegiul D2 Dorohoi.  Acesta are insa o notorietate, de 38,9%, mai scazuta in comparatie cu celelalte personalitati cu o cota mare de incredere.

Rodica Hutuleac, care candideaza pentru PDL in aceleasi colegiu, ocupa pozitia a treia in clasamentul increderii, cu 40%, avand insa o notorietate de 55,5%, comparabila cu cea a primarului din Dorohoi.

Desi se bucura de o incredere mai mica, de 36,6%, Constantin Contac, presedintele PSD Botosani, este de departe cea mai cunoscuta personalitate politica din Colegiul Dorohoi, cu un nivel de notorietate de aproape 70%.

Mihai Axinte, candidatul PNL pentru functia de deputat, are o cota de incredere de 32,1%, in timp ce numai 35,3% au afirmat ca il cunosc pe reprezentantul liberalilor.


Referitor la liderii politici nationali, cea mai populara personalitate in Colegiul Dorohoi este Mircea Geoana, presedintele PSD, care se bucura de increderea a 53,3% dintre respondenti. Acesta este urmat de Ion Iliescu, presedintele de onoare al social-democratilor, in care au incredere 46,2% din subiectii chestionati.

Traian Basescu, presedintele Romaniei, se plaseaza pe pozitia a treia, cu 41,1%, respectiv cu circa cinci procente in urma lui Ion Iliescu.

Urmeaza Gheorghe Flutur, vicepresedinte PDL, cu 37,3%, Adrian Nastase cu 35,2% si premierul in functie Calin Popescu Tariceanu, cu 32,1%.

In partea de jos a clasamentului, pe ultima pozitie, se afla reprezentanta PD-L, Elena Udrea, cu 14,8%, devansata de colegul sau de partid, Radu Berceanu, cu 15,6% incredere.




 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

astăzi, 18:09
77

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...

Polițiștii din Botoșani au oprit un șofer care circula cu viteză, dar au înțeles imediat motivul. ”Bravo, Poliția Română!” (Video)

astăzi, 15:52
397

Fratele adolescent al botoșăneanului a suferit un accident grav în timp ce mânuia drujba în gospodărie. A fost urcat imediat în mașină pentru a ajunge cât mai repede...

”Pictorița” de la Poliția de Frontieră, din nou aproape de copiii din Botoșani! (Foto)

astăzi, 15:32
92

În astfel de momente, politiștii de frontieră au venit din nou în ajutorul celor față de care soarta nu a fost deloc darnică.Poliţiştii de frontieră botoşăneni au răspuns &i...