Alertă: "Drogul violului", tot mai popular la petrecerile din România. Vezi efectele devastatoare!

Alertă: "Drogul violului", tot mai popular la petrecerile din România. Vezi efectele devastatoare!
Imaginația traficanților de droguri este tot mai uimitoare. Un nou stupefiant perfid, supranumit "drogul violului", pune pe jar autorităţile din întreaga țară.
 
Drogul vine din Rusia și a devenit "sufletul" petrecerilor. Asta pentru că poate fi cu ușurință strecurat în paharele cu licori bahice, scrie Libertatea.

Efectele vorbesc de la sine: bărbații care consumă drogul GHB, numit și "drogul violului", au un grad mai mare de stimulare sexuală, iar femeile o sexualitate înrăutățită: acestea acceptă relații multiple, involuntare, despre care nu își mai amintesc decât vag. Din acest motiv, drogul este des folosit de bărbații care vor să întrețină relaţii sexuale forțate.

Grav este că stupefiantul este greu detectabil, iar la câteva ore de la consumul voluntar sau involuntar, dispare din sânge. "Pentru a fi acceptați de către o femeie, bărbații pun acest drog în băutura partenerei pe care vor sa o drogheze, pentru ca apoi să o violeze fără ca aceasta să riposteze vehement. GHB se vinde sub formă de lichid, praf, capsule sau granule, ce se dizolvă în apă sau alcool și pentru că nu are nici miros sau gust (doar un gust ușor sărat) nu poate fi depistat la prima vedere. GHB își face efectul în circa 5-15 minute, consumatorul simțindu-se la fel ca după un pahar sau două de alcool: relaxat, ușor ametit, destins, dezinhibat", a explicat pentru sursa citată Gigel Lazăr, reprezentantul ONG-ului antidrog CIADO.

Autoritățile române au fost avertizate încă din 2010 despre prezența stupefiantului în țara noastră și se pare că în ultimele luni numărul consumatorilor a crescut semnificativ!


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Foc într-un apartament din municipiul Botoșani, vecinii au chemat urgent pompierii! (Foto)

astăzi, 22:03
149

Mai multe bunuri din bucătăria unui apartament, situat la etajul III, au fost cuprinse de flăcări. Când s-a produs evenimentul de pe strada Vârnav, proprietarii nu erau acasă. Vecinii...

Valeriu Iftime: Cu atâtea exemple demne de urmat, sunt sigur că vom reuși să realizăm o dezvoltare reală și la Botoșani! (Video)

astăzi, 21:22
38

Domnul Bolojan, timp de ani de zile, a oferit Oradiei și județului Bihor un model de administrație publică, eficiență și investiții durabile. În scurta mea vizită în județul Biho...

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 19:16
53

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...