Alerta maxima la Uvertura Mall! Incendiu la etajul 4 al complexului comercial! FOTO

Desfasurare impresionanta de forte, joi dimineata, la Uvertura Mall din municipiul Botosani!

Echipaje de pompieri, ambulanta, jandarmi, politie, membri ai Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta, voluntari de la Crucea Rosie, Politia Locala, intervin la aceasta ora pentru stingerea unui incendiu izbucnit la etajul 4 al complexului comercial.

Mai multe persoane au ramas captive in zona in care a izbucnit incendiul, printre acestea fiind si raniti.





Pompierii au intervenit cu o autoscara, iar persoanele ranite au fost evacuate pe scara de urgenta. In interiorul complexului a fost adus si un caine pentru a mai cauta eventuale victime.

Toti ranitii au fost preluati de echipajele de la Serviciul Judetean de Ambulanta si li se acorda ingrijiri medicale in doua corturi amplasate in imediata apropiere a complexului comercial.

Din fericire, nu este un caz real, ci un exercitiu anuntat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Nicolae Iorga" al Judeţului Botoşani, de cooperare pentru limitarea şi înlăturarea efectelor unor situaţii de urgenţă de amploare produse la Uvertura Mall din municipiul Botoşani, dar şi în zonele adiacente complexului comercial.

Activitatea este planificată şi se desfăşoară cu participarea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani.

La acţiunile de intervenţie şi înlăturare a efectelor negative ale situaţiilor tactice vor participa forţe şi mijloace ale I.S.U. Botoşani, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Botoşani, Poliţiei Locale, Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani, Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, voluntari ai Filialei de Cruce Roşie Botoşani, UPU- SMURD Botoşani, Eltrans Botoşani, E.ON România, precum şi personalul de la locul de muncă.

Scopul exerciţiului este de pregătire a forţelor implicate în gestionarea situaţiilor de urgenţă, dar şi a persoanelor care desfăşoară activităţi în complexul comercial.

Pe timpul desfăşurării exerciţiului se va urmări şi modul de punere în aplicare a Planului roşu de intervenţie judeţean.

Circulatia in zona Uvertura Mall este blocata!





 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Intoxicație cu ciuperci! Doi copii şi părinţii lor au ajuns la spitalul din Botoşani!

astăzi, 07:30

Ultimul caz este cel al unei familii cu doi copii care a ajuns de urgenţă la spitalul din Botoşani, în urma unei astfel de intoxicaţii. Starea celor patru membri ai familiei, deşi era de...

Cu asta nu pot fi de acord!

astăzi, 07:15

Un politist opreste un student pe strada pentru a-i verifica actele: - Asa, vad ca nu lucram... - Asa este. - Inseamna ca trandavim pe banii statului... - Exact, trandavim. - Se pare ca suntem st...

Calendar ortodox, 8 octombrie: Sfintele Cuvioase Pelaghia şi Taisia

astăzi, 07:00

Sfânta Pelaghia a trăit în vremea Sinodului al 4-lea Ecumenic de la Calcedon din anul 451, era comediantă a teatrului din Antiohia şi înainte de a cunoaşte credinţa creştină d...