ALERTA MAXIMA in Botosani! Maine ajung fanii Legiei, iar botosanenii sunt rugati sa-si mute masinile, pentru a nu fi "incendiate"!

ALERTA MAXIMA in Botosani! Maine ajung fanii Legiei, iar botosanenii sunt rugati sa-si mute masinile, pentru a nu fi "incendiate"!

 Italia  

Politistii, jandarmii, pompierii si politistii locali sunt in alerta maxima inaintea meciului din Europa League dintre FC Botosani si Legia Varsovia, din cauza fanilor polonezi, cunoscuti in intreaga Europa ca fiind unii dintre cei mai rai.

Chiar daca unii dintre fanii polonezi au ajuns deja la Botosani, cazati in diferite hoteluri, galeria oficiala a oaspetilor este asteptata sa ajunga maine in oras.

Acestia vor merge pe jos pe traseul ACR- Str. Sucevei- B-dul M. Eminescu –stadion, iar botosanenii care locuiesc in zona au fost instiintati de Politia Locala sa-si mute masinile, pentru a evita posibile probleme.

Redam mai jos mesajul Politiei Locale:

Stimaţi cetăţeni, vă facem cunoscut faptul că în ziua de joi, 23-07-2015 pe traseul ACR- Str. Sucevei- B-dul M. Eminescu –stadion, se va deplasa galeria echipei Legia Varşovia, activitate care presupune aglomerări de persoane, posibil turbulenţe. Pentru evitarea evenimentelor nedorite autovehiculului dvs (incendieri, lovituri, zgârieturi, etc.) vă rugăm să parcaţi în data de 23-07-2015 în alte zone ale oraşului, până în dimineaţa zilei de 24-07-2015. Mulţumim pentru înţelegere! Poliţia Locală Botoşani.
Fanii polonezi sunt cunoscuti in Europa pentru modul "nebun" cum isi incurajeaza echipa, dar si pentru ca sunt printre cei mai indisciplinati fani. In anul 2013, 16 fani ai Legiei au fost arestati in Italia, pentru incidentele survenite cu ocazia meciului cu Lazio Roma, din Liga Europa.

SCANDAL si in Romania

In octombrie 2011, suporterii polonezi au fost arestaţi în ziua meciului dintre Rapid şi Legia Varşovia, în urma unor incidente petrecute în Centrul Vechi din Bucureşti. Jandarmeria a anunţat că au fost în total arestaţi 32 de persoane, cărora le-au fost întocmite acte de urmărire penală pentru săvîrşirea a 25 de infracţiuni.

De asemenea, jandarmeria a dat şi amenzi în valoare de 4.230 de lei. Ce infracţiuni au comis fanii polonezi: - 2 infracţiuni cu 2 autori pentru port ilegal de armă albă - 4 infracţiuni cu 10 autori pentru deţinere fără drept, pentru consum, de substanţe interzise - 16 infracţiuni cu 17 autori pentru deţinere de obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice - 2 infracţiuni cu 2 autori pentru distrugerea, degradarea ori aducerea în stare de neîntrebuinţare a scaunelor sau a altor elemente de mobilier - 1 infracţiune cu 1 autor pentru lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice, săvârşite în incinta arenei sportive, asupra unui reprezentant al personalului de ordine şi siguranţă. =

 

Spune-ne opinia ta