ALERTĂ într-un bloc din Trușești! Peste 20 de persoane au fost evacuate! FOTO
INCENDIU!

ALERTĂ într-un bloc din Trușești! Peste 20 de persoane au fost evacuate! FOTO
Panica intr-un bloc de garsoniere din comuna Trusesti, joi dimineata, dupa ce bunurile dintr-o magazie amenajata in luminator, la etajul 2, au luat foc.

Pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea incendiului la ora 09. â12, la fata locului deplasandu-se trei echipaje de la Garda de Interventie Trusesti si Detasamentul de Pompieri Botosani, cu 3 autospeciale cu apa si spuma si doua echipaje ale Serviciului Judetean de Ambulanta.

La sosirea garzii de interventie, ardeau bunurile din magazie, existand pericolul de extindere a flacarilor la sase garsoniere si o magazie. Un fum dens era atat pe casa scarii, cat si in toate garsonierele de la etajele 2 si 3, informeaza ISU Botosani.


Concomitent cu actiunea de stingere, s-a intervenit pentru evacuarea a 21 de persoane, dintre care un copil si un batran cu probleme locomotorii. Evacuarea s-a facut atat prin exteriorul cladirii, cu ajutorul scarilor din dotare, cat si pe casa scarii, locatarii fiind protejati cu mastile de protectie ale salvatorilor.

Zece dintre persoanele salvate, printre care un rcopil, au primit ingrijiri medicale la fata locului deoarece au suferit atacuri de panica sau au inhalat fum. Pentru stingerea incendiului si inlaturarea efectelor, au intervenit 18 pompieri militari si voluntari, timp de 2 ore.

Au ars bunurile din magazie si s-au degradat 5 usi de acces in garsoniere. S-au protejat bunurile din garsonierele din intreaga cladire, 44 la numar.

Cauza probabila a icendiului este un bec incandescent lasat sub tensiune amplasat necorespunzator langa materiale combustibile.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Beneficiarii de alocații și indemnizații își vor primi banii începând de luni!

astăzi, 09:19

Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- Alocația lunară de plasament;- Alocația lunară de plasament pentru copilul cu handicap;- Indemnizația de sprijin pentru plasament;...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Mucenici Petru, Dionisie şi Paulin

astăzi, 08:17
25

Pe vremea când Imperiul Roman era condus de împăratul Deciu (249-251), aprig prigonitor al creştinilor, Sfântul Mucenic Petru, un tânăr frumos şi viteaz, a fost prins de p...

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
375

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...