Alertă ANM: Temperaturi de peste 35 de grade Celsius în acest weekend!

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat că vremea va continua să se încălzească la finalul săptămânii când sunt așteptate temperaturi caniculare. Acestea vor putea ajunge până la peste 35 de grade Celsius în mai multe regiuni ale țării.

Zile de foc în România și nu numai. Meteorologii au emis o alertă cod portocaliu de caniculă pentru mai multe țări din Europa, în contextul unui val de căldură persistentă care afectează sudul și estul continentului.

Țările vizate includ Spania, Cipru, Grecia, Turcia și Israel, unde temperaturile extrem de ridicate și riscul major de incendii și secetă reprezintă o amenințare semnificativă. Neobișnuit de cald va fi și în România, unde mercurul termometrelor ar putea urca până la 40 de grade Celsius în acest sfârșit de săptămână.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat că vremea va continua să se încălzească la finalul săptămânii când sunt așteptate temperaturi caniculare. Acestea vor putea ajunge până la peste 35 de grade Celsius în mai multe regiuni ale țării.

Prognoza meteo pentru vineri, 7 iunie

Vremea va fi caldă în cea mai mare parte a țării, cu valori termice în creștere față de intervalul precedent în regiunile vestice, nordice și în centru, iar în rest, local, va fi călduroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, mai ales după-amiaza și seara, pe alocuri la munte, în Maramureș, Transilvania, Moldova, Dobrogea și Muntenia.

Izolat cantitățile de apă vor depăși, în intervale scurte de timp, 10…20 l/mp, și va cădea grindină.

Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 33 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 21 de grade pe litoral.

Prognoza meteo pentru sâmbătă, 8 iunie

Vremea va deveni călduroasă pe arii relativ extinse în zonele de câmpie și de podiș, iar temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 27 și 33 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, cu precădere în a doua parte a zilei și în prima parte a nopții, local în regiunile nordice, estice, în centru, la munte și izolat în rest.

Pe suprafețe mici cantitățile de apă vor depăși, în intervale scurte de timp, 15…25 l/mp și va cădea grindină.

Temperaturile minime vor fi cuprinse în general între 10 și 20 de grade.

Prognoza meteo pentru duminică, 9 iunie

Vremea va fi călduroasă, iar în regiunile sudice disconfortul termic va fi în creștere. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, local, cu o probabilitate mai mare, ziua în jumătatea estică a teritoriului și la munte, iar noaptea în vest și nord-vest.

Pe arii restrânse cantitățile de apă vor fi însemnate și va cădea grindină.

Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 34 de grade, iar cele minime între 10 și 21 de grade.

Prognoza meteo pentru luni, 10 iunie

Vremea va fi călduroasă în majoritatea regiunilor, iar local în sud și pe spații mai mici în vest și în est, caniculară și cu disconfort termic ridicat. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, local, în jumătatea de nord a țării, la munte și izolat în rest.

Pe suprafețe mici se vor înregistra cantități de apă mai însemnate și vor fi condiții de grindină.

Temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 36 de grade, iar cele minime între 10 și 21 de grade, mai ridicate în Dealurile de Vest.

Sursa: Agrointel

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Valeriu Iftime a reacționat după FC Botoșani - Rapid: ”Băiatul meu de suflet!”

astăzi, 20:53

Valeriu Iftime a vorbit imediat după meciul cu Rapid și a ținut să puncteze faptul că portughezul Aldair l-a dat pe spate în urma evoluției sale împotriva giuleștenilor. De aseme...

FC Botoșani – Rapid 2-0, VICTORIE mare pe Municipal!

astăzi, 20:11

Aproape 5000 de suporteri au fost prezenți la meci, suporterii înfruntând ploaia și aplaudând succesul fotbaliștilor botoșăneni, antrenați de Liviu Ciobotariu. Rapid a benefici...

Vești bune pentru șoferi: Modul de aplicare a amenzii pentru lipsa rovinietei va fi schimbat

astăzi, 19:20

Documentul prevede o perioadă de 24 de ore pentru plata taxei pentru drumurile naționale. Proiectul de lege a primit deja aviz favorabil de la Comisia de Transport și Infrastructură și va ajun...