Alertă alimentară: Produs retras din Kaufland, clienții care l-au cumpărat îl pot returna!

Retailerul Kaufland a decis să retragă de la raft un produs alimentar asupra căruia există suspiciunea de infectare cu Listeria Monocytogenes.

Potrivit anunţului postat de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), este vorba despre un sortiment de file de somn (”Fishmann File de Somn Afumat la Cald, 100 g”), producător SC Eco Nrg SRL, iar loturile care vor fi retrase sunt L 700 150424, valabilitate 03.06.2024, L 700 290424 valabilitate 18.06.2024, L 700 140524 valabilitate 03.07.2024 şi L 700 210524 valabilitate 10.07.2024.

Detalii referitoare la ceea ce este în neregulă cu produsul: este posibilă infectarea produselor cu Listeria Monocytogenes.

”Clienţii care au achiziţionat produsele cu datele de identificare de mai sus, sunt rugaţi să returneze produsul la magazinul de unde l-au cumpărat”, se precizează în anunţul citat.

Listeria monocytogenes este o bacterie Gram pozitivă, facultativ anaerobă, care provoacă listerioza - boală ce se transmite de obicei pe cale alimentară.

Bacteria este frecvent prezentă în mediul înconjurător, în sol, vegetaţie şi fecalele animalelor, dar poate fi pusă în evidenţă şi în alimente crude, cum ar fi carnea proaspătă, laptele crud şi peştele.

Listeria monocytogenes este o bacterie care cauzează listerioză.În cazurile grave, după consumul alimentelor contaminate, Listeria monocytogenes poate infecta creierul, membranele măduvei spinării şi/sau fluxul sanguin.

Listerioza are un timp de incubaţie de până la opt săptămâni. Printre simptomele bolii se numără febra sau durerile de cap.Femeile gravide, persoanele cu imunitate scăzută, precum şi cele în vârstă trebuie să acorde o atenţie deosebită acestor simptome.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Galeria din Giulești a ajuns la Botoșani: ”Mergem la victorie!” / Prime pentru jucătorii de la FC Botoșani

astăzi, 18:04

După un nou meci fără victorie în Giulești (0-0 cu Oțelul), Rapid joacă astăzi în deplasare cu FC Botoșani. Liviu Ungureanu, zis și „Bocciu”, a vorbit despre aștep...

Călugărul din Botoșani care și-a anunțat sfârșitul cu trei zile înainte de a pleca la Domnul!

astăzi, 16:53

Călugărul Vitalie, din Botoșani, a trăit între anii 1891 și 1945. Acest cuvios părinte a fost un mare şi tăinuit sihastru român din Muntele Athos. Născut în anul 1891, era d...

Români întorși din străinătate pentru o nuntă, găsiți morți în apartamentul lor. „A murit și copila, au murit și părinții”

astăzi, 15:48

Tragedia a avut loc în Bistrița, iar cea care a sunat la 112 pentru a trage semnalul de alarmă a fost o vecină care a simțit un puternic miros de gaz în scara blocului. Potrivit Șt...