Alergători ai "armoniei mondiale" în vizită la Prefectură

Alergători ai "armoniei mondiale" în vizită la Prefectură
O delegaţie formată din 15 alergători din tot atâtea ţări a adus prefectului de Botoşani Torţa Armoniei Mondiale. Simbol al prieteniei, păcii şi înţelegerii, aceasta străbate peste 100 de ţări în cadrul crosului internaţional "World Harmony Run". Maratoniştii au intrat în ţară prin Vama Borş, pe 29 iunie, şi au ieşit astăzi, 4 iulie, continuându-şi traseul prin localităţi din Republica Moldova.

Delegaţia de alergători pentru armonia mondială a fost întâmpinată de prefectul judeţului, Adrian Constantinescu, acesta invitându-i pe musafiri să scrie în Cartea de onoare a judeţului Botoşani. La rândul lor, mesagerii prieteniei i-au dăruit prefectului un tricou cu însemnele acţiunii de amploare mondială.

"Sper din toată inima ca mesajul dumneavoastră să capete un ecou cât mai mare. Vă felicit pentru ceea ce faceţi şi vă doresc, în continuare, drum bun şi fără obstacole. Sper că v-au plăcut locurile pe care le-aţi văzut în Botoşani şi vă mai aşteptăm la noi!", a fost mesajul transmis de Adrian Constantinescu.



Crosul "World Harmony Run" a fost fondat de Sri Chinmoy, scriitor, lider spiritual şi trainer în programe de pace ale ONU, care a avut convingerea că sportul poate fi acel liant capabil să unească popoare şi să depăşească bariere politice, sociale, culturale, religioase, lingvistice, în spiritul păcii şi armoniei globale. Crosul are deja o tradiţie de 25 de ani, perioadă în care torţa a ajuns în peste 140 de ţări de pe 6 continente. În acest an, torţa a pornit din New York şi va parcurge o distanţă de 70.000 km prin 100 de ţări din America de Nord, America de Sud, Asia, Africa, Australia şi Europa, într-un ritm de 100 - 160 km/zi.

Traseul european a început pe data de 23 februarie 2012 în Figueira da Foz (Portugalia) şi se va încheia pe 8 octombrie, în Viena. Alergătorii au misiunea de a purta torţa pe o distanţă de 24.000 de km, prin 45 de ţări, printre care şi România, predându-şi, succesiv, ştafeta.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Angela Paveliuc-Olariu, despre odiseea ouălor încondeiate de Paște. „Cojile de ou aveau şi ele importanţa lor”

astăzi, 14:07
17

Pentru Angela-Paveliuc Olariu, aşa cum chiar ea recunoaşte, etnografia a fost un adevărat refugiu, unul care a purtat-o pe culmile frumuseţilor tradiţionale.Vorbeşte cu drag despre etnografi...

PSD Botoșani : „Lumina Sfântă să vă călăuzească pretutindeni, cu liniște și pace în suflet!”

astăzi, 13:09
39

Să întâmpinăm cu bucurie Sărbătoarea Paștelui și să împărtășim împreună taina Învierii Mântuitorului!Lumina Sfântă să vă călăuzească pret...

(P) Geamuri curate, fără pete și fără stres, în 5 pași simpli

astăzi, 11:52
92

Știi acel moment când soarele strălucește fermecător prin ferestre și scoate la iveală urmele inestetice ale degetelor, petele lăsate de picurii de ploaie sau urmele de la ultima sesiune ...