Alegerile la SIP, intre asteptarile profesorilor si interesele politicienilor!

Alegerile la SIP, intre asteptarile profesorilor si interesele politicienilor!
Alegeri fara surprize la Sindicatul Invatamantului Preuniversitar Botosani! Dupa cum era de asteptat, intalnirea a devenit camp de lupta pentru politicieni, profesorii asistand la schimburi de replici intre cei prezenti.

Maria Tipirigan nu a avut nici nici un contracandidat, primind sufragiile a 143 de cadre didactice, din 145.

Gheorghe Sorescu, prefectul judetului Botosani: Singurul lucru unde va contrazic este acela ca invatamantul este o prioritate nationala.

Ioan Ciobanu, profesor la Grupul Scolar de Industrie Usoara: Prefectul e subordonat primului ministru. Sa nu credeti ca prefectul va spune altceva decat prim ministrul. Mesajul a fost deja transmis si ceea ce facem noi aici e doar un surplus.

Ar fi spus mai multe Ioan Ciobanu, insa, pentru ca se afla la o intalnire a politicienilor cu profesorii, si nu invers, cum credea el, a fost rugat sa respecte programul si sa-i lase pe politicieni sa isi tina discursurile. Astfel ca profesorul a preferat sa paraseasca sala.

Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean Botosani: In opinia mea, nu poate sa spuna nimeni ca majorarea cu 50% a salariilor cadrelor didactice inseamna un prapad pentru economia romaneasca.

Constantin Contac, vicepresedinte CJ, le-a solicitat cadrelor didactice botosanene sa fie echilibrate in gandire si sa-si aleaga liderul care poate sa le reprezinte cu adevarat interesele.

Dan Humelnicu, consilier local PD-L: Stimati dascali, e limpede ca viitorul Romaniei este pe umerii dumneavoastra si asta dintr-un motiv foarte simplu, acela ca sunteti formatorii de opinie ai viitoarelor generatii, de dumneavoastra depinde resursa umana. Dumneavoastra asigurati viitorul tinerilor. Meritati un statut social cu mult mai sus decat cel actual avand in vedere acest rol important pe care il aveti.

Catalin Obuf Buhaianu,deputat PD-L, membru in comisia pentru invatamant: Adevarul va iesi la suprafata nu mai departe de ziua de luni care va coincide cu ziua de votare a motiunii de cenzura impotriva Guvernului pentru starea actuala a invatamantului. Veti vedea ca cei care nu vor vota aceasta motiune, cei care vor absenta de la votarea acestei motiuni, sunt cei care nu vor ca voi sa primiti salarii decente.

Liviu Campanu, deputat: Sunt convins ca veti avea abilitatea sa nu va transformati intr-un instrument politic sau de manevra in favoarea uneia din fortele politice, a spus cu diplomatie Campanu, dovedind inca o data ca isi merita statutul de politician.

Cate ceva au avut de spus si ceilalti politicieni, candidatul aliantei PSD+PC, Viorel Pana, liderul PRM, Dumitru Codreanu, liderul Partidului Conservator, Marcela Lozneanu, liderul PNTCD, Corneliu Furtuna. Pana si secretarul general al PC a fost invitat sa isi dea cu parerea.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Istorii mai puţin ştiute despre marele Nicolae Iorga. A debutat ca gazetar la ziarul „Românu“ condus de unchiul Arghiropol

Duminică, 11 Aprilie 2021
105

Marele istoric Nicolae Iorga avea încă de la o vârstă fragedă înclinaţii pentru scris, debutând ca gazetar la un ziar dintr-un micuţ oraş de provincie, publicaţie care e...

Cabinetul stomatologic din cadrul UPU Botoșani va oferi servicii gratuite în fiecare zi a săptămânii

Duminică, 11 Aprilie 2021
701

Pacienţii cu afecţiuni stomatologice de la Botoșani vor avea parte de servicii gratuite în fiecare zi a săptămânii.Cabinetul stomatologic din cadrul UPU are în prezent trei ...

Un bărbat din Botoșani a fost găsit înghețat pe Vârful Pietrosul din Munții Rodnei

Duminică, 11 Aprilie 2021
2803

Un botoşănean a fost găsit îngheţat şi cu picioarele desculţe pe Vârful Pietrosul din Munții Rodnei.Sâmbătă 10 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii din Borș...