ALEGERI LOCALE 2016: Botoşănenii sancţionează clasa politică! Mii de voturi nule!

ALEGERI LOCALE 2016: Botoşănenii sancţionează clasa politică! Mii de voturi nule!
Întreaga clasă politică a primit, pe lângă voturile care asigură mandate de consilieri locali, judeţeni şi primari, şi o sancţiune "morală" din partea botoşănenilor care s-au prezentat duminică la votul pentru alegerile locale.

Este una dintre interpretările pe care le dăm voturilor nule, contabilizate de Biroul Electoral Judeţean.  

Potrivit preşedintelui BEJ, judecătorul Mihaela Ungureanu, din numărul total al alegătorilor care s-au prezentat la urne- 183.240, s-au identificat 14.135 de voturi nule, mai exact 7,7%.

Potrivit legii, sunt considerate nule buletinele de vot care nu poartă ştampila de control a Biroului Electoral al secţiei de votare, cele care au alt model decât cel legal aprobat sau la care ştampila cu menţiunea "VOTAT" are alt model decît cel legal aprobat sau este aplicată pe mai multe patrulatere, ori în afara acestora. De regulă, aceste buletine de vot nu sunt intră în calculul voturilor valabil exprimate.

Sunt considerate nule, de asemenea, buletinele de vot pe care ştampila cu menţiunea "VOTAT" este aplicată în două sau mai multe patrulatere chiar dacă unele ştampile au fost tăiate sau anulate de alegător ori atunci cînd aceasta a fost aplicată în exteriorul patrulaterelor. Dacă ştampila atinge două sau mai multe patrulatere votul a fost considirat, de asemenea, nul.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Meseria de salvator, prezentată elevilor unui liceu din județul Botoșani! (galerie foto)

astăzi, 17:10
14

Peste 200 de tineri de la Liceul „Regina Maria” din municipiul Dorohoi au aflat, astăzi, cum pot să devină pompieri. Pașii ce trebuie urmați pentru a putea îmbrăca haina de sal...

Șefii MAI băgați în ședință de prefectul Sorin Cornilă: „Ne dorim ca efectivele de ordine publică să aibă o prezență vizibilă și activă în teren!” (foto)

astăzi, 15:48
79

Prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă, a convocat, luni, o ședință operativă cu șefii structurilor MAI din județ.La întălnirea de lucru au participat Comisar șef Costî...

Pui de bufniță salvat de jandarmii botoșăneni, după un apel la 112! (foto)

astăzi, 15:31
60

Prin grija jandarmilor botoșăneni, un pui de bufniță a ajuns pe mâini bune, la un cabinet veterinar din municipiul Botoșani, care a acceptat să îi îngrijească rănile produse,...