ALEGERI LA CORNI: Dorel Dorneanu a obtinut 54,25%. "Nici nu mai stiu ce sa facem sa castigam!", spune Marcu!

Candidatul PDL, Dorel Dorneanu, a obtinut, conform unor surse neoficiale deocamdata, 54,25 de procente in urma scrutinului de duminica, pentru functia de primar al comunei Corni.

Prezenta la urne, in cele 6 sectii de votare, a fost de 60,22%.

Numarul total al alegatorilor inscrisi pe liste a fost de 5.139. Pentru scaunul de primar s-au inscris patru candidati, respectiv Dorel Dorneanu (PDL), Ilie Oniciuc (PSD), Constantin Dumbrava (PNL) si Constantin Fandache (PRM).

Rezultatele scrutinului, conform numaratorii paralele facuta de PSD:

- Dorel Dorneanu - PDL: 1.647 voturi - 54,27%
- Ilie Oniciuc - PSD: 947 voturi - 31,20%
- Constantin Dumbrava - PNL: 324 voturi - 10,68%
- Constantin Fandache - PRM: 117 voturi - 3,86%
 

"Nici nu mai stiu ce sa facem sa castigam! Mita electorala si-a spus si de aceasta data cuvantul. Fara sa fiu ironic, se pare ca in Romania inca se traieste bine, inca se mai pot taia salarii si pensii, daca candidatul puterii a reusit sa iasa invingator din primul tur. Nu ma asteptam la un asemenea rezultat", a declarat Gheorghe Marcu, presedintele PSD Botosani.

TURCANU: "Nu ne asteptam sa castige PD-L-ul din primul tur"

"Domnul doctor Dumbrava si-a indeplinit misiunea, oricum este o crestere pentru PNL, pentru ca la alegerile din 2008 am obtinut putin peste 200 de voturi, si acum am luat peste 300. Noi aveam o alta varianta pentru Primaria Corni, pe domnul Emil Rotaru, este om de afaceri, dar domnul Dumbrava a spus sa il lasam ca vrea sa incerce. Nu ne asteptam sa castige PD-L-ul din primul tur, nu credeam ca se va cheltui asa de mult sa iasa din primul tur. Ne punem si un semn de intrebare, cum din 1990 pana acum la Corni au votat in jur de 2.000 de oameni, iar acum au fost la vot peste 3.000?
Sunt voturi cu oameni adusi din alta parte care au votat in numele celor care sunt plecati in strainatate. Noi vom solicita o lista cu alegatorii si o vom confrunta cu numele celor care au fost la vot", a declarat Florin Turcanu, presedintele PNL Botosani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sute de detectoare de fum instalate de pompieri, în locuințele persoanelor vârstnice! (Video)

astăzi, 17:10

Intoxicațiile cu monoxid de carbon, incendiile, acumulările de gaze, urmate de explozii pot fi prevenite prin montarea în locuință a unor detectoare de fum, monoxid de carbon și de gaz. ...

PNL Botoșani, Eduard Mititelu: Tu știi ce face parlamentarul tău? (foto, video)

astăzi, 15:08

Partidul Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani a lansat o campanie de informare intitulată „Tu știi ce face parlamentarul tău?”. Eduard Mititelu, candidat din partea PNL ...

Vin primele autobuze electrice pentru Botoșani și Zona Metropolitană! (foto)

astăzi, 14:56

Marți, la Primăria Municipiului Botoșani, au fost semnate noi contracte de achiziție în cadrul proiectului „Modernizarea transportului public la nivelul Zonei Urbane Funcționale a Mun...