AJOFM Botoșani anunță 250 locuri de muncă la abatoarele din Germania. Se muncește, dar se câștigă 2000 de euro

AJOFM Botoșani anunță 250 locuri de muncă la abatoarele din Germania. Se muncește, dar se câștigă 2000 de euro

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Botoșani a anunțat că persoanele interesate pentru ocuparea unui loc de muncă în străinătate au în această perioadă și varianta de a-și găsi un loc de muncă prin serviciul EURES.

În această rețea sunt disponibile în acest moment 250 locuri de munca în Germania în meseria de tăietor de carne și lucrător în producție, care sunt oferite prin Agenția Federala de Muncă - Serviciile de Plasare Internațională ZAV, ca reprezentant al angajatorului german. Locurile de muncă sunt oferite de două companii specializate în prelucrarea cărnii de porc și de vită cu sediul în Landul Renania de Nord – Westfalia, localitatea Münster, respectiv Rheda-Wiedenbrück.

AJOFM Botoșani a precizat într-un comunicat că activitatea presupune sacrificarea de la drive-in la depozitul frigorific; dezosarea și tăierea cărnii în funcție de cerințele clientului; ambalarea bucăților de calitate superioară, alte activități de producție, tăierea bucăților de carne (numai ca tăietor de carne);  ajutor în producția de alimente;  preluarea și ambalarea produselor.

Cerințele pentru aceste locuri de munca sunt: constituie avantaj calificarea profesionala în industria alimentară, în special ca măcelar, experiență profesionala în domeniu și permisul de conducere categoria B; rezistență fizică, toleranță la frig și umiditate; disponibilitate de a lucra în schimburi (inclusiv în ture de noapte); manipularea conștientă și responsabilă a mărfurilor și alimentelor; respectarea normelor de igienă și a metodelor de lucru. Cunoștințele de limba germană constituie avantaj, dar nu sunt obligatorii. Salariul oferit pornește de la 9,75/10 euro brut/ora, la care se adaugă un bonus de prezență de 1 euro/ora, care se plătește și în cazul concediului aprobat, plus alte beneficii în funcție de postul ocupat, calificare și experiența profesională.

Alte beneficii: sprijin intern in vederea integrarii; angajatorul pune la dispozitie o persoana de contact care vorbeste limba romana; se acorda sprijin si asistenta in ceea ce priveste formalitatile necesare in relatiile cu autoritatile, deschiderea unui cont bancar, ingrijirea copiilor, transportul public etc.; asistenta in timpul formarii si instruirii in procedurile de operare; se asigura cazare in apartamente mobilate (max. 6 persoane/apartament, cu 1-2 persoane/camera) contra cost - aprox. 230 euro/luna, cu totul inclus; angajatorul ofera haine/echipament de lucru; daca este necesar, se poate oferi serviciu contra cost de transport la locul de munca (aprox. 85 euro/luna); se poate lua masa la cantina companiei; se asigura masuri de protectie impotriva coronavirusului: oferta de vaccinare, teste gratuite in mod regulat, plata continua a salariilor precum si ingrijire in caz de carantina (de exemplu, furnizarea de pachete cu alimente, cazare separata). Durata contractului este pe perioada determinata, de 12 luni, cu posibilitatea de angajare permanenta ulterior. Programul de lucru este cu norma intreaga, de 40 ore/saptamana. Este posibila efectuarea de ore suplimentare.

Termenul limita pentru aplicare: 31-10-2021

Persoanele care doresc să aplice pentru aceste locuri de muncă trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul AJOFM Botoșani, str. Colonel Tomoroveanu Nr.2, tel.0231536791”, a mai adăugat AJOFM Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta