AJOFM Botosani: Absolventii care se incadreaza in munca beneficiaza de subventii!

La data de 31.12.2009 in evidentele AJOFM Botosani sunt inregistrati 1.031 absolventi promotia 2009, din care: 195 care au absolvit ciclul inferior al liceului sau scoli de arte si meserii, 529 au absolvit liceul sau scoli post liceale si 307 absolventi de invatamant superior.

Dintre acestia 801 absolventi primesc indemnizatie la nivelul de 50% din salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata in vigoare la data stabilirii dreptului (perioada de acordare a acestei indemnizatii este de 6 luni).

La sfarsitul anului 2008 erau indemnizati 390 absolventi.

"Numarul mare de absolventi este in mare parte si urmare a campaniei de informare in scoli pe care agentia a desfasurat-o in perioada mai-iunie a anului 2009 cat si a increderii pe care tinerii o au in aceasta institutie care la inceput de drum ofera gratuit servicii de consiliere profesionala, medierea muncii precum si programe de formare profesionala", a declarat Sorin Sologon, directorul coordonator al AJOFM Botosani.
 
Un aspect destul de important il constituie faptul ca absolventii atat indemnizati cat si cei neindemnizati inregistrati la agentiile pentru ocuparea fortei de munca, in situatia in care se incadreaza cu program normal de lucru, pentru o perioada mai mare de 12 luni, beneficiaza din bugetul asigurarilor pentru somaj, de o prima de incadrare egala cu valoarea indicatorului social de referinta in vigoare la data incadrarii (respectiv 500 lei).

Absolventii indemnizati care isi mentin raporturile de munca pe o perioada de cel putin 12 luni de la data angajarii beneficiaza si de o suma egala cu indemnizatia de somaj la care ar fi avut dreptul pana la expirarea perioadei de acordare a acesteia daca nu s-ar fi angajat.
 
In anul 2009 au beneficiat de aceste prime 99 absolventi, dar din pacate unii dintre ei nu au putut respecta angajamentul asumat la incasarea primelor.

La data de 31.12.2009 agentia are de recuperat de la un numar de 29 de absolventi primele acordate deoarece au parasit locul de munca inainte de expirarea celor 12 luni din motive imputabile (suma de recuperat 17.680 lei).

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
189

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
148

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
42

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...