Ai repartitoare de căldură? Iată ce planuri se urzesc!

După isteria provocată de anunţul Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice că va iniţia o lege care să interzică închiderea caloriferelor, iată că şi Liga Asociaţiilor de Proprietari Habitat solicită acelaşi lucru.

Distribuţia pe orizontală a căldurii, care presupune contorizarea individuală, se aplică în tot mai multe oraşe. Conducerea Ligii Asociaţiilor de Proprietari Habitat susţine că este o soluţie mai bună decât repartitoarele, cu condiţia ca închiderea caloriferelor să nu mai fie permisă.

Soluţia la scandalul interminabil provocat de repartitoare pare să fie distribuţia pe orizontală, care înseamnă o racordare individuală la reţeaua de termoficare, aplicată în tot mai multe localităţi din ţară.

"În Timişoara, distribuţia orizontală a început să se facă pe cheltuiala primăriei. Este un avantaj în sensul că poţi să individualizezi consumul, adică să-l măsori; prin repartitoare nu-l măsori, ci doar faci o repartiţie. Problema este că trebuie legiferată regula ca nimeni să nu aibă voie să închidă complet căldura, să asigure o temperatură minimă ca să nu le creeze probleme vecinilor. Atunci când cineva pleacă şi închide robinetul, ceilalţi suferă din cauza lui, pentru că au pereţii reci şi trebuie să consume mai mult", a declarat Petru Olariu, vicepreşedintele Ligii Asociaţiilor de Proprietari Habitat. Gabriel Ignat, directorul general Electrocentrale Bucureşti Elcen, susţine că "distribuţia pe orizontală este mult mai avantajoasă decât repartitoarele".

Citeste in continuare

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii din Botoșani au năvălit în Centrul Vechi, ce constatări au făcut! (foto)

astăzi, 19:19

În noaptea de 28 spre 29 septembrie, între orele 18.00-02.00, a fost desfășurată o razie, cu efective mărite, pe raza orașului municipiului Botoșani și a comunelor arondate Secțiil...

Șeful IȘJ Botoșani, mesaj către directori în condițiile meteo anunțate. „Am făcut un apel...”

astăzi, 18:30

Ligia Deca, ministrul Educației, a anunțat deja că școlile din zonele afectate de fenomenele meteorologice vor fi închise. În acest sens, prof. Bogdan Suruciuc, inspector școlar ge...

Pompierii botoșăneni verifică modul în care autoritățile pun în aplicare măsurile preventive și de intervenție în caz de inundații! (foto)

astăzi, 17:49

Pompierii botoșăneni verifică, în teren, modul în care au fost puse în aplicare măsurile preventive și de intervenție la nivelul unităților administrativ-teritoriale din jude...