AI FOST SANCTIONAT? Iti poti recupera banii sau permisul de conducere!

AI FOST SANCTIONAT? Iti poti recupera banii sau permisul de conducere!
Botosanenii care au fost amendati in urma sancţiunilor contravenţionale înregistrate de radarele fixe din localitatea Dumbraveni, judeţul Suceava, până în ziua în care acestea au fost suspendate, sanctiuni care, conform dispoziţiilor actuale, rămân în vigoare, pot sa conteste aceste amenzi!

Conform procedurilor, după ce primesc procesul verbal acasă, conducătorii auto care vor să conteste sancţiunea depun o solicitare în acest sens la judecătoria de care aparţin, abia apoi instanţa trimiţând către poliţie informări legate de acţiunea conducătorilor auto.

Şoferii care contestă amenzile pot invoca faptul că acestea sunt în afara legii, pentru ca radarele au fost montate în urma unor contracte ilegale pentru care primarii semnatari au fost deja amendaţi.

Alte contestaţii ale şoferilor se mai referă la faptul că radarele fixe nu ar fi fost semnalizate legal ori nu ar fi din categoria celor omologate.

Dacă şoferii care au primit doar amendă ar putea să nu se grăbească foarte tare să depună o contestaţie, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre cei care au rămas fără permise de conducere, deoarece conform legii, după contestaţie, până la soluţionarea cauzei, şoferii îşi recapătă dreptul de a conduce.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Milioane de euro irosiți pe investiții nefinalizate nici după 20 de ani

Marţi, 7 Decembrie 2021
307

Două investiţii de mari proporţii, din judeţul Botoşani, pe care statul român a aruncat milioane de euro, nu sunt gata nici la peste 20 de ani de la începerea lucrărilor.În...

Încă o funcție de conducere revendicată în Spitalul Județean

Marţi, 7 Decembrie 2021
856

Începând de marţi, Secţia Psihiatrie IV Acuţi are medic şef, după ce a fost încheiat concursul pentru ocuparea acestui post.Funcția îi revine chiar celei care a asig...

Guvernul pregătește relaxări de sărbători. Ciucă: „Vom face în așa fel încât să evităm aglomerațiile în magazine, oamenii să circule”

Marţi, 7 Decembrie 2021
178

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, marți, că în această după-amiază va avea loc o ședință a Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) unde vor fi analizate măsuri de ...