Ai ars mancarea sau ai pus prea multa sare? Trucuri ca sa o faci comestibila

Ai ars mancarea sau ai pus prea multa sare? Trucuri ca sa o faci comestibila
Se intampla chiar si celor mai mari bucatari sa faca mancarea prea sarata, prea iute ori sa o arda, dar la tine, deznodamantul a fost mereu acelasi: mancarea a ajuns in cosul de gunoi! Acum nu mai este nevoie sa arunci preparatele "esuate"! Specialistii iti ofera cateva trucuri care te ajuta sa iesi cu fruntea sus din cele mai neplacute dezastre culinare si sa salvezi preparatele de la cosul de gunoi!

1. Mancarea este prea sarata
Nu ti-ai dat seama si ai scapat cam multa sare in mancare? Nu te pregati sa o arunci! Exista solutii pentru a scapa de gustul foarte sarat. Adauga in preparate un cartof crud sau putin suc de lamaie. Ambele au rolul de a remedia gustul, absorbind sau indepartand gustul puternic de sare.

2. Mancarea s-a ars
Fie ca esti un dezastru la cratita, fie ca nu, cu focul nu este de joaca si isi cam face de cap, mai ales daca scapi, chiar si pentru cateva clipe, preparatul din vedere. Fie ca se arde sau se prinde la fund, mancarea poate fi salvata de la dezastru.

In general, fripturile au tendinta de a se arde. Daca ai o bucata mai mare de carne, decupeaza partea prinsa si mut-o intr-o alta tava.

Daca iti faci probleme ca preparatul a capatat aroma neplacuta, din cauza arsurii, pune un prosop umed deasupra tavii, timp de 15 minute. Mirosul de ars va intra in prosop si se pare ca indeparteaza si gustul de ars al mancarii.

3. Mancarea este prea iute
Iti place mancarea picanta, dar se intampla sa nu mai stii care sunt limitele ardeiului iute sau ale piperului si sa faci preparate aproape imposibil de mancat.

Nu lasa preparatul sa iti amorteasca complet papilele gustative, din cauza iutelii! Foloseste lactate (smantana, lapte, iaurt), pentru a atenua gustul foarte picant si pentru a te bucura de savoarea mancarii tale! Daca preparatul nu-ti permite adaugarea unui lactat, apeleaza la puterile muraculoase ale supei de legume sau sucului de lamaie, care atenueaza gustul picant!

4. Mancarea este prea dulce
Crezi sau nu, exista situatii in care "dulce este prea dulce", indiferent ca vorbim de mancaruri sau deserturi.
Oricat de mult iti plac preparatele dulci si prajiturile, si gustul dulce are o limita. Cand ti se pare ca ai ajuns cu un preparat la aceasta limita, apeleaza la suc de lamaie, otet de mere sau crema de branza, pentru a atenua din gustul lesios de dulce.

sursa: acasa

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Județul Botoșani se află sub atenționare de Cod Galben. Sfaturile pompierilor!

astăzi, 10:06
625

Astăzi, începând cu ora 10.00 și până la ora 23.00, meteorologii anunță instabilitate atmosferică temporar accentuată.În intervalul menționat, vor fi perioade cu in...

Comuna din Botoșani care își cinstește valorile: Distincții pentru sportivi și artiști, un mare campion a devenit Cetățean de Onoare! (Foto)

astăzi, 09:44
380

La inițiativa primarului Marian Luchian, Consiliul Local și Primăria Hlipiceni au acordat Titlul de Cetățean de Onoare lui Romeo Gontineac, fost jucător profesionist de rugby, de trei ori campio...

Concedierile silenţioase din business: Județul Botoșani, pe lista cu ”cele mai lovite industrii”!

astăzi, 09:17
133

O analiză a Ziarului Financiar, pe baza răspunsurilor primite de la inspectoratele teritoriale de muncă din 19 judeţe, printre care și Botoșani, arată că fenomenul concedierilor colective s-a ...