Aglomerație de nedescris la APIA Botoșani!

În ultimele zile, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Botoșani a fost luată cu asalt de mii de fermieri din județ care au lăsat pe ultima sută de metri depunerea cererilor pentru sprijinul în agricultură și zootehnie.

Deși au fost programați pe zile înainte de debutul campaniei de depunere a cererilor, mulți fermieri nu s-au prezentat în ziua stabilită, motiv pentru care pe finalul campaniei s-a generat această aglomerație.

Vineri dimineață, sute de botoșăneni s-au prezentat la APIA pentru a depune cererile, din cauza aglomerației și timpul de așteptare fiind mai mare. 

În aceste condiții, anagajții APIA sunt nevoiți să stea cu mult peste program, plecând chiar și la ora 21.00 acasă, iar în weekend lucrează, fiind aproximativ 1.000 de persoane care vin zilnic.

“Este aglomerație pentru că fermierii nu s-au prezentat la data invitării. Este o situație care se întâmplă în fiecare an în toată țara. Anul acesta se depune o singură cerere în care sunt cuprinse atât datele de teren cât și datele de zootehnie. Termenul limită de depunere a cererilor, fără penalizări, este 15 iunie. S-a prelungit perioada de depunere a cererilor până pe 10 iulie, dar cu o penalizare de 1% pe zi", a precizat Marcel Niță, director adjunct al APIA Botoșani.

Luni, în ultima zi de depunere a cererilor fără penalizări, funcționarii de la APIA se așteaptă să fie o avalanșă de fermieri.



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

AJPIS Botoșani: Zeci de mii de lei pentru alocații și indemnizații vor intra în conturi începând de mâine!

astăzi, 19:10

54.137 beneficiari ai alocațiilor de stat pentru copii și ai indemnizațiilor pentru creșterea copiilor vor încasa, în total, 35.104.396 de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei ca...

Spectacolul „Cei trei purceluși” se joacă două zile la Teatrul „Vasilache” din Botoșani! (foto)

astăzi, 18:40

„Cei trei purceluşi”, este un spectacol după o poveste îndrăgită de copii şi transpusă în scenă de regizorul Valentin Dobrescu, după o idee de Van Gool. Text şi regie ...

Închidere de sezon moto organizată de tinerii liberali, la Botoșani!

astăzi, 18:00

Astfel, la ora 12.00, aceștia sunt așteptați în parcarea Amfiteatrului Cornișa de unde vor pleca într-o plimbare pe Drumul Mănăstirilor. După-amiaza, pasionații mersului pe două r...