Agentii economici somati de ITM sa isi achite datoriile!

Agentii economici somati de ITM sa isi achite datoriile!
Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoşani aduce la cunoştinţă angajatorilor care au restanţe la depunerea declaraţiilor fiscale privind stabilirea comisionului datorat pentru păstrarea şi completarea carnetelor de muncă, pentru perioadele anterioare datei de 31 decembrie 2010, că au obligaţia, ca în cel mai scurt timp, să le depună la inspectorat, să achite comisionul datorat, precum şi accesoriile aferente, majorări şi penalităţi de întârziere calculate.

În caz contrar, inspectoratul va acţiona conform prevederilor legale, întrucât, potrivit Ordonanţei de Urgenţă nr.17/2011, administrarea creanţelor restante de la angajatorii care datorează sume cu titlu de comision, precum şi obligaţiile fiscale accesorii aferente, stabilite prin titluri de creanţă şi neachitate până la data prezentei, se efectuează în continuare de către I.T.M. Botoşani, în conformitate cu prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Angajatorii, pentru care I.T.M. a desfăşurat activităţi de completare carnete de muncă, sunt aşteptaţi să se prezinte la I.T.M. Botoşani pentru ridicarea carnetelor de muncă ale angajaţilor. Acestea vor fi predate ulterior titularilor de către angajatori pe bază de proces verbal de predare-primire.

De asemenea, foştii salariaţi care nu şi-au ridicat carnetele de muncă de la I.T.M. sunt aşteptaţi să se prezinte la sediul instituţiei în vederea ridicării acestora.

Reamintim faptul că începând cu data de 01.01.2011 inspectoratul nu mai prestează activităţi de completare carnete de muncă, acestea urmând a fi predate angajatorilor până la data de 30.06.2011.

Comunicat ITM Botosani

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

astăzi, 21:14
305

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
329

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
199

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...