Agenția pentru Protecția Mediului Botoșani sărbătorește Ziua Mondială a Zonelor Umede

Miercuri, 29 ianuarie 2014, specialiștii Agenției pentru Protecției Mediului Botoșani au participat la întâlnirea cu asociațiile de fermieri care a avut loc la sediul Direcției pentru Agricultură Botoșani. În cadrul acesteia au fost prezentate aspecte semnificative referitoare la gestionarea  terenurilor  agricole situate în situri Natura 2000 sau în vecinătatea acestora, în contextul în care pe data de 2 februarie 2014, se sărbătorește Ziua Mondială a Zonelor Umede, sub deviza "Zonele umede şi agricultura-împreună pentru o dezvoltare durabilă".

Tema aleasă pentru acest an atrage atenţia asupra importanţei pe care o au zonele umede pentru dezvoltarea unei agriculturi sustenabile.

Administrându-le în mod eficient, ele vor continua să fie o sursă de hrană pentru populație și vor contribui la îmbunătăţirea microclimatului şi reglarea ciclului hidrologic.

In judeţul Botoşani există patru  zone umede care au fost declarate arii naturale protejate de interes comunitar, fiind incluse în Reţeaua Ecologică Europeană NATURA 2000: Lacul Stânca Costeşti, Iazurile de pe Valea Ibănesei –Başeului- Podrigăi, Acumulările Rogojeşti Bucecea şi Turbăria Lozna. Aceste zone adăpostesc numeroase specii de păsări protejate în Uniunea Europeană sau habitate de interes comunitar.

"Agenţia pentru Protecţia Mediului  Botoşani  va desfășura, pentru marcarea acestui eveniment, o serie de acțiuni de conștientizare a populației cu privire la necesitatea protejării zonelor umede și rolul acestora în dezvoltarea activităților agricole", a declarat directorul executiv al APM Botoșani, Eugen Mateciuc.

Mai multe informaţii despre acest eveniment pot fi găsite  pe site-ul www.ramsar.org. sau pe site-ul APM Botoşani http://apmbt.anpm.ro.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ea este ”diva” din Botoșai pe care instanța o obligă să muncească în folosul comunității!

astăzi, 13:40

Cunoscută în zona emisiunilor mondene și de cancan din România, botoșăneanca în vârstă de 28 de ani va schimba, pentru o vreme, ”peisajul” monden. Asta î...

A plătit 2.000 de euro pentru dreptul de a rămâne ilegal într-un stat Schengen!

astăzi, 12:57

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări în privinţa unui bărbat, cu cetățenie R. Moldova, care a prezentat la controlul de...

Gest admirabil al unui pompier botoșănean: Și-a ”dăruit” ziua de naștere copiilor sinistraților din Galați! (Foto)

astăzi, 11:52

Copiii văd și simt lucrurile altfel, iar aceste zile, în care s-au văzut nevoiți să își părăsească propria casă, le vor rămâne în minte pentru totdeauna. Sunt putern...