Agenti economici sanctionati de Garda de Mediu!

Agenti economici sanctionati de Garda de Mediu!

 Rodica Zelinca  

Trei agenti economici din judetul Botosani, care se ocupa cu colectarea deseurilor feroase si neferoase, au fost sanctionati de comisarii Garzii de Mediu pentru neplata obligatiilor aferente catre fondul de mediu.

Verificarile au fost efectuate in cadrul unei tematici transmisa de la nivel central, in total fiind controlati un numar de 15 agenti economici.

“Din verificarile facute la agentii economici care au ca activitate colectarea deseurilor feroase si neferoase, privind obligatiile de plata la fondul de mediu, din cei 15 agenti economici controlati, trei au fost sanctionati, respectiv doua avertismente si o sanctiune de 2.000 de lei, pentru nedepunerea declaratiilor privind obligatiile de plata la fondul de mediu", a declarat Rodica Zelinca, comisar sef al Garzii de Mediu Botosani.

In cazul in care nu vor remedia deficientele constate de comisarii de mediu, agentii economici in cauza risca amenzi de pana la 50.000 de lei.

Agentii economici care desfasoara activitati de colectare a deseurilor feroase si neferoase au obligatia de a plati catre fondul de mediu 3% din valoarea deseurilor colectate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Delicii sănătoase: secretul din spatele succesului laboratorului de patiserie "Cuptorul Nelei" (galerie foto)

astăzi, 11:05
80

Cu o viziune clară, Nela Andrici, inginer în industria alimentară, a înființat un laborator de patiserie specializat în produse din aluat dospit, oferind o gamă diversificată de...

Comercianții de carne prinși pe picior greșit de forțele de ordine, s-a lăsat cu amenzi de aproape 40.000 de lei!

astăzi, 10:46
39

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul specialiștilor din cadrul Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și a Inspecto...

Daniel Haidarli și Marea Degustare de la Iași: O poveste despre devotament și profesionalism (galerie foto)

astăzi, 09:40
53

În lumea fascinantă a vinurilor și gastronomiei, câteva evenimente deosebite au strălucit recent în peisajul cultural și culinar al României, sub îndrumarea atentă a...