Agenţi economici botoşăneni amendaţi pentru rechizite şi uniforme şcolare!

Agenţi economici botoşăneni amendaţi pentru rechizite şi uniforme şcolare!
Un control efectuat de comisarii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) în prima jumătate a lunii septembrie s-a lăsat cu amenzi pentru mai mulţi agenţi economici care comercializează rechizite şi uniforme şcolare.

Potrivit lui Mirel Rogalschi, comisar-şef adjunct al CJPC Botoşani,  au fost verificaţi 23 de operatori economici, iar la 12 dintre ei s-au depistat abateri.

S-au aplicat şase avertismente şi şase amenzi contravenţionale în valoare totală de 26.000 de lei.

În timpul controlului a fost verificat, în cazul promoţiilor, data la care încetează oferta, faptul că oferta se referă la stocul disponibil sau data de începere a perioadei în care se aplică preţul special", a precizat Mirel Rogalschi, care a mai spus că au fost verificate şi alte aspecte privind legea pentru protecţia consumatorilor, cum ar fi orarul de funcţionare sau preţurile practicate.

Cea mai mare sancţiune aplicată a fost în valoare de 5.000 de lei, pentru inexistenţa traducerii în limba română a elementelor de utilizare şi întreţinere, în cazul uniformelor şcolare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
179

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
143

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...

Au plecat la Dorohoi, iar în urma lor a urmat dezastrul: Blocul evacuat, bunuri distruse, mii de lei topiți!

astăzi, 15:49
1142

Printr-un apel la 112, pompierii au fost anunțați că iese fum de pe geamurile unui apartament. Se pare că proprietarii au plecat până în municipiul Dorohoi, județul Botoșani, iar &i...