Agenți ai Poliției Locale din Botoșani, diagnosticați cu Covid-19

Agenți ai Poliției Locale din Botoșani, diagnosticați cu Covid-19

Doi agenți din cadrul Poliției Locale a municipiului Botoșani au fost diagnosticați, în această săptămână, cu noul coronavirus. Unul dintre ei a fost testat pozitiv luni, după ce a fost trimis la spital chiar de către șeful instituției, iar celălalt a fost confirmat miercuri, fiind contact direct al celui dintâi.

Directorul Poliției Locale a relatat că angajatul dintâi, în vârstă de 51 de ani, prezenta semne specifice infectării, astfel că i-a recomandat să meargă la spital și să se testeze în vederea depistării virusului. Șeful le-a spus altor patru agenți să rămână la domiciliu, deși nu a fost informat anterior de Direcția de Sănătate Publică (DSP) cu privire la rezultatul testului angajatului suspectat de infectare.

„Prezenta simptome specifice bolii, iar eu i-am recomandat să meargă la spital. Între timp, le-am spus celor care au intrat în contact direct cu el, patru la număr, să rămână acasă. Noi respectăm regulile de protecție, dacă s-a infectat, s-a întâmplat pe cale comunitară. Nu am fost notificați oficial de Direcția de Sănătate Publică, nu știu dacă este pozitiv respectivul angajat, dar cert este că nu a contactat virusul în instituție, ci în teren, acolo unde noi ne desfășurăm activitatea. Sediul nostru este zilnic dezinfectat. Cei patru care au intrat în contact cu dumnealui sunt la domiciliu, în izolare, preventiv”, a spus Ioan Onuțu, directorul Poliției Locale din Botoșani.

DSP a anunțat respectivul încă de luni cu privire la rezultatul pozitiv, a demarat ancheta epidemiologică și a informat suspecții cu privire la obligația acestora de a rămâne în izolare la domiciliu. Miercuri dimineață, a venit rezultatul pozitiv și în cazul unuia dintre agenții carantinați.

„Cel de al doilea agent a fost confirmat astăzi, noi am testat cei patru contacți direcți aflați deja în carantină, așteptăm și rezultatele pentru ceilalți. Angajații pozitivi sunt internați pe Secția de Infecțioase”, a spus medicul Monica Adăscăliței, șefa DSP Botoșani.

În ultimele 24 de ore, 12 botoșăneni au fost diagnosticați cu noul coronavirus, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică. Printre noile cazuri depistate se numără și patru frați, cu vârste cuprinse între un an și 18 ani, ai căror părinți fuseseră și ei testați pozitiv la începutul acestei săptămâni.

Bilanțul persoanelor infectate s-a ridicat la 1348, miercuri, la nivelul județului Botoșani, conform statisticii DSP.

 

Spune-ne opinia ta