AGENDA DE WEEKEND - Unde plecam de acasa!

VINERI, 20 MARTIE 2009

Cinematograful Unirea, ora 19.00 - Iubitorii filmului vor avea prilejul sa urmareasca la Cinematograful Unirea premiera filmului NUNTA MUTA, in regia lui Horatiu Malaele. Dupa premiera, Nunta muta va rula la cinematograful botosanean timp de o saptamana, fiind programat zilnic la orele 15.00 si 17.00.

Filarmonica Botosani, ora 18.30 - In sala Casei de cultura a Sindicatelor din Botosani, suntei invitati la saptamanalul concert simfonic.

Dirijor: FLORIAN GERGELY (Ungaria) Solisti: CSIKY BOLDIZSAR, pian

In program:

Carl Filtsch: Piesa de concert pentru pian si orchestra

M. Ravel: Concertul in sol major pentru pian si orchestra

P. I. Ceaikovski: Simfonia a IV-a, in fa minor, op. 36 Scherzo: Pizzicati ostinato

 

SAMBATA, 21 MARTIE 2009

Teatrul pentru Copii si Tineret Vasilache Botosani, ora 10.00 - Festivalul Judetean MICII PAPUSARI, prima editie, organizat de Gradinita 21 Sotron Botosani, eveniment transmis in direct pe internet, de www.live.botosani.ro.

In holul Teatrului Vasilache, spectatorii pot admira expozitia de papusi Wayang sau cu tije, pe mana sau Bi-ba-bo, marionete cu fire si alte tipuri confectionate de copiii din Gradinitele 2, 3, 6, 5, 9, 11, 12, 16, 19, 21 si 22, din Botosani, precum si Gradinitele 6 si 9 din Dorohoi, dar si Gradinita Vladeni.



Teatrul Mihai Eminescu, Botosani, ora 19.00 - Premiera spectacolului AMADEUS, regia Alexandru Vasilache. Mihai Pastramagiu semneaza scenografia, iar Victoria Bucun miscarea scenica.

"Este un spectacol de miscare, in care eroul central este Mozart. Se abordeaza, in special, opera sa, dar se perinda si un sir de scene din viata lui, dar care sunt tratate simbolic. Spectacolul, in sine, contine simboluri si imagini care fac trimitere la atmosfera operei sale. Eu am mai montat un spectacol despre Mozart, dar in acel spectacol am pus accent pe relatia dintre Mozart si Salieri, pe cand de aceasta data accentuez relatia dintre Amadeus si Divinitate", a declarat Alexandru Vasilache, regizorul spectacolului Amadeus.

 

DUMINICA, 22 MARTIE 2009

Teatrul pentru Copii si Tineret Vasilache, Botosani, orele 11.00 si 12.30 - TOM DEGETEL, adaptare scenica de Valentin Dobrescu dupa o poveste populara engleza scrisa de P.J. Stahl. Este povestea unui baietel tocmai cat degetul mare, daruit de vrajitorul Merlin unei familii sarmane de tarani care isi doreau foarte tare un copil.

Dupa o sumedenie de pozne si incurcaturi, Tom ajunge la curtea regelui Arthur si caatiga admiratia bunului si generosului suveran.

Regia - Valentin Dobrescu, scenografia- Mihai Pastramagiu, muzica - Alin Macovei. Actorii: Ramona Hriscu (Tom Degetel), Marius Rusu (Padurarul), Dana Bucataru (Sotia Padurarului), Anca Stefan (Zana Stejarilor), Laurentiu Vasilache si Claudiu Galateanu (Hotii), Tudor Rotaru (Soldatul) si Valentin Ligi (Imparatul) ii vor face pe adulti sa-si retraiasca copilaria alaturi de cei mici.

Teatrul Mihai Eminescu, ora 15.00 - IMPLINESTE-TI VISUL! Teatrul Mihai Eminescu si Asociatia culturala Vis de Artist organizeaza work-shop-ul intitulat IMPLINESTE-TI VISUL!, ce consta in realizarea unor ateliere de teatru finalizate printr-un spectacol complex in care se imbina muzica, teatrul si dansul. Pe durata a trei luni, elevii din clasele I-VIII de la scolile din municipiu, care isi doresc sa patrunda in universul artei actorului, vor putea participa, in week-end, la atelierele sustinute de actori de la Teatrul M. Eminescu. Prima intalnire a avut loc sambata, 14 martie 2009. Urmatorul atelier teatral, cand va mai puteti inscrie, va avea loc duminica, 22 martie 2009, ora 15.00, la Teatrul Mihai Eminescu, Sala de lectura. Elevii care doresc sa participe sunt invitati sa pregateasca o poezie, o povestire, un monolog/dialog.

Teatrul pentru Copii si Tineret Vasilache Botosani, ora 17.00, in cadrul Studioului de Teatru pentru Tineret - PINOCCHIO RAMANE LA SCOALA? Un spectacol interactiv, educativ, plin de umor si surprize ce poate fi un instrument didactic pentru invatatori si elevi.

Regia este semnata de Marius Rogojinschi, scenografia: Marius Rogojinschi si Mihai Pastramagiu. Consultant didactic: inv. Elena Ailenei. Mihaela Nistorica (Pinocchio Papusa si Vulpoiul Marfa), Ibica Leonte (Motanul Kiks), Marius Rusu (Invatatorul), Tudor Rotaru (Politistul) si Ramona Hriscu (Pinocchio) sunt actorii care vor incanta spectatorii.

Spectacolul a fost distins cu Premiul pentru cel mai bun spectacol educativ la Festivalul International al Teatrelor de Papusi Guguta – editia a V-a Chisinau – Republica Moldova (17 – 21 aprilie 2007).

Rezervari la telefon 0756084651 / 0231.514353 si la adresa teatrulvasilache@yahoo.com

Teatrul Mihai Eminescu, Botosani, ora 19.00 - Spectacolul AMADEUS, regia Alexandru Vasilache. Mihai Pastramagiu semneaza scenografia, iar Victoria Bucun miscarea scenica.

"Nu este o premiera in Botosani acest spectacol de dans, insa eu sper sa produca interes si sa fie vizionat. La acest spectacol se lucreaza de mai mult de o luna jumatate. In Teatrul Mihai Eminescu este o atmofera poetica, de lucru. Este usor sa lucrezi aici, pentru ca trupa de actori este in forma foarte buna si doreste sa se impuna", a completat Alexandru Vasilache.

DISTRIBUTIA: Gina Patrascu, Teodora Moraru, Andreea Motcu, Cristina Ciofu, Ciprian Tabacaru, Bogdan Horga, Petronela Chiributa, Ana Maria Cazacu, Gheorghe Frunza, Sorin Ciofu, Eduard Sandu, Mihai Dontu, Ovidiu Ivan, Ioan Cretescu, Catalin Paraschiv, Lidia Uja

MUZEUL JUDETEAN BOTOSANI - Botosanenii mari si mici sunt asteptati, pana pe 25 martie, la Muzeul Judetean Botosani, pentru a vizita expozitia de reptile vii. Veti putea admira peste 130 de exponate, din aproximativ 70 de specii. Organizatorii spun ca botosanenii vor putea vedea pe viu serpi veninosi, vipere, serpi cu clopotei, cobre, pitoni, scorpioni, soparle, iguane, broaste testoase.

Expozitia este deschisa zilnic, intre orele 9.00 si 19.00. Elevii si grupurile organizate vor achita 3 lei pentru un bilet, in timp ce adultii vor plati 5 lei pentru un bilet.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani: Negocierea colectivă este obligatorie!

Thursday, 19 September 2024

În cazul în care intr-o unitate nu există contract colectiv de muncă, angajatorul sau orice altă persoană îndreptățită  să participe la negocierea colectivă, conform pr...

AJPIS Botoșani: Bani în Trezorerie pentru plata indemnizațiilor și a alocațiilor!

Thursday, 19 September 2024

Suma totală platită este de 6.300.570  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul cu hand...

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

Thursday, 19 September 2024

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...