Aflat în greva foamei în Penitenciarul Botoşani, deținutul bănuit că le-a omorât pe cele trei surori dispărute fără urmă de la Rădăuți scrie scrisori

Aflat în greva foamei în Penitenciarul Botoşani, deținutul bănuit că le-a omorât pe cele trei surori dispărute fără urmă de la Rădăuți scrie scrisori
Lavric Vasile (56 de ani), mecanicul auto din Rădăuţi arestat preventiv de la mijlocul lunii aprilie a acestui an, fiind considerat principalul suspect în cazul dispariției a trei surori din Rădăuţi, despre care se bănuieşte că ar fi fost omorâte şi îngropate, a trimis zilele trecute, din penitenciarul de la Botoşani, o scrisoare pe adresa redacţiei Monitorului de Suceava.

Lavric, intrat în greva foamei de mai bine de două săptămâni, își susține în continuare nevinovăţia atât în povestea uluitoare a dispariţiilor, cât şi în privinţa tentativei de omor comise asupra fostei soţii (Nicoleta Lavric - una dintre surorile dispărute), faptă pentru care zace acum în puşcărie şi pentru care fost trimis în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
 
În scrisoare, mecanicul auto din Rădăuţi vorbeşte despre prima dintre cele trei surori dispărute, Iuliana, pe care nimeni nu ar mai fi văzut-o din 1995, de când fata avea doar 16 ani.

Vasile Lavric o acuză pe mama surorilor Iordache, Cornelia Iordache, că, deși au trecut aproape 20 de ani de când i-a dispărut prima fată, a făcut plângere abia în 2014.

"Iuliana avea doar 16 ani, oare cine răspundea de ea? A făcut plângere că să mi-o puie mie la dispariţii (...) De ce nu se sesizează acum Parchetul sau cine e în putere, Asistenţa Socială?", scrie deţinutul, susţinând că fosta lui soacră știe foarte bine unde se află fata ei.

De altfel, Vasile Lavric a declarat încă de la începutul anchetei că familia surorilor dispărute cunoaște unde se ascund acestea şi a indicat chiar că s-ar afla pe teritoriul Italiei.
 
Vasile Lavric susţine că nu va renunţa la protestul său (greva foamei) în Penitenciarul Botoşani, asumându-și orice risc, "până ce justiţia îşi va face datoria".

Vasile Lavric  mai arată în scrisoarea trimisă că de ani de zile se judecă cu rudele fostei sale soţii, în multe dosare fiind acestea fiind sancţionate de oamenii legii. 

Lavric mai arată că e tratat bine în Penitenciarul Botoșani, însă, în afară de puțină apă, nu mai pune nimic în gură, refuzând hrana. "Voi lupta până la capăt, ca în cazul Ţundrea, care a făcut opt ani nevinovat şi chiar dacă domnul procuror se roagă să mor, să închidă cazul, să nu creadă că nu este un Dumnezeu", invocă divinitatea rădăuțeanul, scrie monitorulsv.ro.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
295

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
439

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
570

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...