Află cum va fi VREMEA în zilele următoare

Află cum va fi VREMEA în zilele următoare
Ziua de azi nu aduce mari modificări în ceea ce priveşte vremea din Romania. Canicula şi disconfortul termic persistă, în special la şes. Totuşi valorile termice nu mai cresc la fel de mult ca în zilele anterioare, pentru că vor fi şi câţiva nori ce vor umbri soarele la orele după-amiezii.

Sunt aşteptate şi ploi scurte, însoţite de descărcări electrice şi vânt, local în zonele de munte şi în jumătatea vestică a ţării. În rest, astfel de fenomene vor fi posibile numai izolat. Se menţin condiţiile de grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 29 şi 36 de grade.

Muntele este o destinaţie perfectă pentru un weekend răcoros. Căldura  este moderată, iar dimineţile, chiar placute şi răcoroase. Soarele va predomina în prima parte a zilei, însă mai târziu înnorările se vor accentuat temporar şi local vor cădea averse, ba chiar şi grindină.  Temperatura aerului trece, în continuare, de mediile climatologice ale perioadei.

Şi la mare vremea rămâne frumoasă şi foarte caldă tot weekendul. Ziua de ast[zi este senină pană spre după-amiază, când e posibil să se mai adune şi norii si izolat si trecator să cadă ploi scurte de vară. Tot astăzi briza mării este mai sprintenă, va răcori aerul încins. Termometrele vor arăta între 29 şi 32 de grade. Mâine, soare cât e ziua de lungă, vânt de la slab la moderat şi maxime de cel mult 32 de grade. Apa mării va masura 26…27 de grade.

Perioada cu temperaturi excesiv de ridicate continuă şi în Moldova. Se vor înregistra valori termice cu până la 7 grade mai mari faţă de normele climatologice. 36 de grade vor fi la Galaţi, Focşani, Vaslui, Iaşi, 35  de grade in Bacau si Botosani si 33 de grade la Suceava. Cerul va fi  variabil, cu unele innorari dupa-amiaza si seara cand izolat vor fi averse.

Şi mâine, caniculă în vestul, sudul şi estul ţării, unde şi disconfortul termic va fi accentuat. După orele amiezii, încep să se arate nori în zonele de munte, acolo unde vor cădea ploi de vară cu tunete, fulgere şi intensificări  de scurtă durată ale vântului, posibil şi grindină. În restul regiunilor, fenomene similare vor apărea izolat. Maximele vor fi cuprinse între 30 şi 37 de grade.

În nordul ţării şi în zonele montane, după-amiază se va mai răcori datorită unor averse locale însoţite de descărcări electrice şi rafale ale vântului.

realitatea.net

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
110

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
120

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...

Au plecat la Dorohoi, iar în urma lor a urmat dezastrul: Blocul evacuat, bunuri distruse, mii de lei topiți!

astăzi, 15:49
1013

Printr-un apel la 112, pompierii au fost anunțați că iese fum de pe geamurile unui apartament. Se pare că proprietarii au plecat până în municipiul Dorohoi, județul Botoșani, iar &i...