Afaceriștii botoșăneni, în prezența ambasadorului Franței: "Doar 40 de kilometri ne despart de restul ţării!"

Afaceriștii botoșăneni, în prezența ambasadorului Franței: "Doar 40 de kilometri ne despart de restul ţării!"
Una dintre principalele probleme expuse de oamenii de afaceri care au business-uri în Botoşani, la întâlnirea cu Excelenţa Sa Philippe Gustin, ambasadorului Franţei în România, este cea a infrastructurii transportului.

Gerrard Losson, directorul Formens, a spus că pentru el este de neînţeles acest aspect în condiţiile  în care Botoşaniul este o zonă cu multe oportunităţi pentru afaceri şi unde investitorii străini îşi îndreaptă atenţia sau doresc să o facă, dar mulţi sunt reticenţi tocmai din cauza acestui impediment.

"Există foarte multe oportunităţi la Botoşani. Suntem primii importatori ai costumelor în Franţa, lucrăm şi în domeniul creaţiei. Mărci franceze crează la Botoşani. Creem 25.000 de costume pe an. Aici la Botoşani găsim oameni deja formaţi. (…) Problema Botoşaniului, şi poate că de aceea e ultimul oraş pe care îl vizitaţi, este aceea a infrastructurii transportului. Este de neînţeles pentru mine personal. Tocmai au închis Aeroportul din Suceava. Aţi observat că probabil este foarte dificil de ajuns cu maşina la Botoşani. Dacă este ceva de făcut, este în acest punct sensibil al Botoşaniului, restul fiind o problemă de cerere şi ofertă", a spus Gerrard Losson.

După cele expuse de oamenii de afaceri privind problema infrastructurii transporturului, ES Philippe Gustin şi-a manifestat curiozitatea privind posibilităţile de transport a mărfurilor care pleacă la export.

"Doar 40 de kilometri ne despart de restul ţării, pentru că de la Suceava încolo se circulă foarte bine", a fost răspunsul afaceriştilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
88

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
404

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
144

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...