Afaceriști din Botoșani condamnați pentru evaziune fiscală!

Au fost trimiÈ™i în judecată pentru evaziune fiscală, iar acum È™i-au aflat pedeapsa dată de magistraÈ›ii Tribunalului BotoÈ™ani.

Administratorii societăţii Tratoria Trade ÅŸi ai benzinăriilor Cristal, alături de un complice, au fost condamnaÅ£i, vineri, la câte doi ani de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală.

Ciprian Cătălin Åželaru, Genoveva Purice, Petrino Purice ÅŸi Victor Purice vor fi supuÅŸi unor termene de încercare de câte ÅŸase ani ÅŸi vor trebui să respecte o serie de obligaÅ£ii. Totodată, aceÅŸtia au fost obligaÅ£i de instanță la plata unor sume către bugetul de stat, reprezentând TVA, accize ÅŸi fond special de 1.943.597,67 lei.

Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

"Condamnă pe inculpatul ÅžELARU CIPRIAN-CÄ‚TÄ‚LIN la pedeapsa de 2 ani închisoare ÅŸi 1 an pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor, pentru săvârÅŸirea infracÅ£iunii de evaziune fiscală în formă continuată. Condamnă pe acelaÅŸi inculpat, la pedeapsa de 2 ani închisoare ÅŸi 1 an pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor, pentru săvârÅŸirea infracÅ£iunii de evaziune fiscală, în formă continuată.

ContopeÅŸte pedepsele principale ÅŸi complementare aplicate, stabilind drept rezultantă pedeapsa cea mai grea, de 2 ani închisoare ÅŸi 1 an pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în funcÅ£ii elective publice, de a ocupa o funcÅ£ie implicând exerciÅ£iul autorităţii de stat ÅŸi de a ocupa o funcÅ£ie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârÅŸirea infracÅ£iunii. Suspendă sub supraveghere executarea pedepsei principale ÅŸi a celei accesorii aplicate, pe o durată de 6 (ÅŸase) ani, care constituie termen de încercare, ce se va calcula de la data rămânerii definitive a hotărârii.

Condamnă pe inculpatul PURICE VICTOR, la pedeapsa de 2 ani închisoare ÅŸi 1 an pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor.
Condamnă pe inculpata PURICE GENOVEVA, la pedeapsa de 2 ani închisoare ÅŸi 1 an pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor.
Condamnă pe inculpatul PURICE PETRINO, la pedeapsa de 2 ani închisoare ÅŸi 1 an pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor.

Suspendă sub supraveghere executarea pedepselor principale ÅŸi a celor accesorii aplicate inculpaÅ£ilor Purice Petrino, Purice Victor ÅŸi Purice Genoveva pe durate de câte 6 (ÅŸase) ani, care constituie termene de încercare, ce se vor calcula de la data rămânerii definitive a hotărârii", se arată în decizia instanÅ£ei.

În calitate de asociaÅ£i unici ÅŸi administratori a mai multor societăţi comerciale din municipiile BotoÅŸani ÅŸi Oradea, în perioada iunie-decembrie 2003, cei patru ar fi întocmit documente fiscale necorespunzătoare realităţii sau au acceptat astfel de documente, înregistrând în evidenÅ£ele contabile ale societăţilor operaÅ£iuni financiare fictive, în sistem suveică, de aprovizionare cu uleiuri minerale neaccizate, ÅŸi/sau comercializând în realitate benzină ÅŸi motorină, sustrăgându-se de la plata obligaÅ£iilor fiscale către bugetul consolidat al statului, cu suma totală de 2.124.941 lei lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Taxe și impozite mai mari de la 1 ianuarie 2025, odată cu creșterea salariului minim!

astăzi, 18:50

Premierul Marcel Ciolacu a anunÈ›at că de la 1 ianuarie salariul minim brut pe economie va fi 4.050 de lei. Aceasta este a treia mărire a salariului minim pe anul acesta. De la anul, în caz...

Ateliere de interpretare a textului CreativLit pentru profesori, organizate de Memorialul Ipotești!

astăzi, 17:50

Memorialul IpoteÈ™ti – Centrul NaÈ›ional de Studii „Mihai Eminescu”, instituÈ›ie din subordinea Consiliului JudeÈ›ean BotoÈ™ani, intenÈ›ionează să organizeze în ultima săptÄ...

Activități cu ocazia Zilei Europene de Luptă Împotriva Traficului de Persoane, desfășurate în două licee din Botoșani!

astăzi, 17:20

Această iniÈ›iativă face parte din campania de informare È™i prevenire „Săptămâna Prevenirii Traficului de Persoane”. „Evenimentele dedicate marcării Zilei Europeane &I...