Afaceriști botoșăneni urmăriți penal pentru evaziune fiscală! Prejudiciul, recuperat prin sechestru!

Pe data de 22 ianuarie 2013, la propunerea poliţiştilor din cadrul Serviciului de investigare a fraudelor, Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani a confirmat începerea urmăririi penale faţă de următorii suspecţi:

- L. Lica, de 54 ani, și L. Ionuț, de 32 ani, din Botoşani, asociați și administratori ai unei societăţi comerciale, pentru săvârşirea infracţiunii de reținere și nevărsare în totalitate de către plătitorii obligațiilor fiscale a sumelor reprezentând impozite și contribuții cu reținere la sursă, constând în aceea că, în perioada februarie 2009- iulie 2010, au reținut și nu au virat obligațiile fiscale în termen de 30 de zile de la scadență, în sumă totală de 18.425 lei. Prejudiciul cauzat bugetului general consolidat a fost asigurat în totalitate prin sechestru penal aplicat asupra bunurilor deținute.

- C. Valeria, de 40 ani, din Botoşani, administrator la o societate comercială, pentru săvârşirea infracţiunii de reținere și nevărsare în totalitate de către plătitorii obligațiilor fiscale a sumelor reprezentând impozite și contribuții cu reținere la sursă, constând în aceea că, în perioada august 2008–august 2012, a reținut și nu a virat obligațiile fiscale în termen de 30 de zile de la scadență, în sumă totală de 18.487 lei. Prejudiciul cauzat bugetului general consolidat urmează a fi asigurat prin sechestru penal aplicat asupra bunurilor deținute.

- P. Beniamin, de 32 ani, din Botoşani, administrator al unei societăţi comerciale, pentru săvârşirea infracţiunii de reținere și nevărsare în totalitate de către plătitorii obligațiilor fiscale a sumelor reprezentând impozite și contribuții cu reținere la sursă, constând în aceea că în perioada iunie 2011–mai 2012, a reținut și nu a virat obligațiile fiscale în termen de 30 de zile de la scadență, în sumă totală de 27.732 lei. Prejudiciul cauzat bugetului general consolidat urmează a fi asigurat prin sechestru penal aplicat asupra bunurilor deținute.

- O. Alexandru, de 27 ani, din Botoşani, administrator al unei societăţi comerciale, pentru săvârşirea infracţiunii de reținere și nevărsare în totalitate de către plătitorii obligațiilor fiscale a sumelor reprezentând impozite și contribuții cu reținere la sursă, constând în aceea că, în perioada septembrie 2006-iunie 2012, a reținut și nu a virat obligațiile fiscale în termen de 30 de zile de la scadență, în sumă totală de 8.366 lei. Prejudiciul cauzat bugetului general consolidat urmează a fi asigurat prin sechestru penal aplicat asupra bunurilor deținute de învinuit.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bunul găsit intact de pompierii botoșăneni după un incendiu devastator: „Nu există cuvinte pentru a descrie emoția simțită” (Foto)

astăzi, 20:39

Într-o încăpere complet distrusă de flăcări, printre rămășițele arse, o icoană a rămas neatinsă. În ciuda intensității focului care a mistuit totul în jur, aceasta...

Cel mai rece episod al toamnei în acest weekend. Temperaturile au coborât în multe zone din ţară sub zero grade!

astăzi, 19:04

Frigul ne-a cam luat prin surprindere. Pentru a doua noapte la rând, temperaturile au coborât în multe zone din ţară sub 0 grade Celsius. Am fost luaţi prin surprindere pentru ...

Universitatea Craiova - FC Botoșani, mâine de la ora 16:00

astăzi, 18:36

Universitatea Craiova joacă pe teren propriu cu FC Botoșani începând cu ora 16:00, în etapa cu numărul 13 din Superliga României. Vezi oferta Superbet pentru meciul cu CSU ...