Afacerist botoşănean judecat la Suceava pentru evaziune fiscală

Afacerist botoşănean judecat la Suceava pentru evaziune fiscală
La începutul lui 2015, Dumitru Morhan şi Constantin Cuciureanu au fost trimişi în judecată pentru o presupusă evaziune fiscală de peste 600.000 de lei.

Până şi judecătorii de la Curtea de Apel Suceava s-au săturat de câte cereri de strămutare a depus afaceristul sucevean Dumitru Morhan, judecat alături de botoşăneanul Constantin Cuciureanu într-un dosar de evaziune fiscală.

Vineri, judecătorii suceveni au respins, ca inadmisibilă, cererea de strămutare a dosarului aflat pe rolul Tribunalului Suceava, formulată de Morhan şi l-au obligat pe acesta la plata către stat a sumei de 150 lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Asta după ce la începutul acestui an, Dumitru Morhan obţinuse strămutarea dosarului de la Botoşani la Suceava.

La începutul lui 2015, Dumitru Morhan şi Constantin Cuciureanu au fost trimişi în judecată pentru o presupusă evaziune fiscală de peste 600.000 de lei. De atunci şi până acum, dosarul s-a "plimbat" de la Tribunalul Botoşani la Tribunalul Suceava. La început, cei doi au contestat modul cum s-au administrat probele şi cum s-a făcut urmărirea penală. Abia după ce magistraţii le-au respins contestaţiile, s-a dispus începerea judecăţii, dar Cuciureanu a solicitat strămutarea.

Botoşăneanul şi partenerul său sucevean au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani la începutul lui 2015 pentru o serie de fapte petrecute în perioada februarie-decembrie 2005. Potrivit anchetatorilor, Cuciureanu împreună cu Dumitru Morhan ar fi dispus înregistrarea în evidenţa contabilă a societăţii Claudia 2000 a unor documente care nu au avut la bază operaţiuni reale în scopul de a se sustrage de la plata către bugetul consolidat al statului cu mai multe sume totalizând peste şase miliarde de lei vechi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Daniel Haidarli și Marea Degustare de la Iași: O poveste despre devotament și profesionalism (galerie foto)

astăzi, 09:40
18

În lumea fascinantă a vinurilor și gastronomiei, câteva evenimente deosebite au strălucit recent în peisajul cultural și culinar al României, sub îndrumarea atentă a...

Concert de pricesne la Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din Concești!

astăzi, 09:34
13

Duminică, 28 aprilie, în biserica Parohiei „Nașterea Maicii Domnului” din Concești, Protopopiatul Darabani, județul Botoșani, a avut loc Concertul prepascal de pricesne și c&ac...

Militarii botoșăneni pe podium la o competiție importantă!

astăzi, 09:03
31

Militarii Batalionului 335 Artilerie „Alexandru cel Bun” din Botoșani s-au clasat pe locul I la o importantă competiție.Este vorba despre „Cea mai bună piesă de artilerie te...