Afaceri de milioane! Topul celor mai tari firme din Botoșani după cifra de afaceri

Afaceri de milioane! Topul celor mai tari firme din Botoșani după cifra de afaceri
Firmele din domeniul construcțiilor și care au ca obiect de activitate comerțul cu ridicata al diverselor produse domină topul celor mai tari firme din județul Botoșani după cifra de afaceri, având rulaje de zeci de milioane de euro.

Primele două poziții în topul celor mai tari firme din județul Botoșani, după cifra de afaceri, sunt ocupate de firme din grupul Elsaco.

Potrivit datelor Administrației Județene a Finanțelor Publice, în baza ultimului bilanț depus de agenții economici, cea mai mare cifră de afaceri, de 236,38 milioane lei, a realizat-o societatea Elsaco Engineering SRL, care are ca obiect de activitate lucrări de instalații pentru construcții. Locul doi în clasament, cu o cifră de afaceri de 111,83 milioane lei, îl ocupă societatea Elsaco Energy SRL, care are ca profil de activitate comercializarea energiei electrice.

“Sunt lucrări cu valori mari, cu capital mare, și ele aduc o cifră de afaceri pe măsură. Gestionăm foarte multe fonduri dar nu e un scop în sine de a avea o cifră mare de afaceri. Este o întâmplare fericită, nu spun că nu ne convine, pentru că e foarte importantă bonitatea și importanța afacerii dar filozofia mea și a asociaților meu este să obținem un profit. Dacă aș putea obține un 3-4% rata profitului net ar fi extraordinar, dar uneori mă duc la 1%", a declarat Valeriu Iftime, patronul Elsaco.

Doly Com Distribuție, societate înființată anul trecut de omul de afaceri Iulian Căzăcuț, care se ocupă de comerțul cu ridicata al cărnii și al produselor din carne, a înregistrat un rulaj de 83,73 milioane lei.

Pe locul patru se clasează o societate care are ca obiect de activitate comerțul cu ridicata de mașini și echipamente, Vestra Industry SRL, cu o cifră de afaceri de 40,05 milioane de lei.

Într-un top zece al firmelor cu cifre de afaceri mari se mai clasează:

Elsaco Esco (activități de inginerie și consultanță tehnică)-25,97 milioane lei

Pita Impex SRL (comerț cu ridicata nespecializat de produse alimentare, băuturi, tuturn)-19,96 milioane lei.

Florea Carn (producția și conservarea cărnii)-16,24 milioane lei

Doco Agrocom International (prelucrarea și conservarea fructelor și legumelor)-14,5 milioane lei

Louis Purple International (comerț cu amănuntul al îmbrăcămintei)-12,78 milioane lei

Biscop (lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale)-9,44 milioane lei.

În top nu se regăsesc firmele administrare de Direcția Mari Contribuabili de la București.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Veste bună pentru bunica Elena, femeia singură și imobilizată la pat. ”Mulțumim tuturor celor ce ați ajutat concret!”

astăzi, 10:50
35

O asociație din Botoșani s-a oferit chiar să o preia pe bunica Elena în centrul destinat oamenilor fără adăpost.Astfel, potrivit celor transmise de preoteasa Anamaria Macuc, cea care a...

O femeie de 97 de ani a ieșit singură din casa cuprinsă de flăcări! (Foto)

astăzi, 10:14
149

O femeie în vârstă de 97 de ani, din localitatea Pădureni, a rămas fără casă în urma unui incendiu generat, cel mai probabil, de jarul căzut din sobă pe materiale combustibil...

Zi neagră pentru drumari: o femeie de 45 de ani a murit, un bărbat este în stare gravă. Apel către participanții la trafic!

astăzi, 09:41
705

În timp ce efectua lucrări de întreținere curentă, o echipă de drumari a fost implicată într-un accident rutier.Cu toate că lucrările efectuate erau semnalizate corespunz...