Aduşi la dializă cu ATV-ul pe şenile

Aduşi la dializă cu ATV-ul pe şenile
Două persoane din satul Libertatea, comuna Călăraşi, care aveau nevoie de dializă, au ajuns la timp la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate cu ajutorul pompierilor botoşăneni şi mureşeni.

Acestea au apelat la ajutorul forţelor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Nicolae Iorga al Judeţului Botoşani, întrucât maşina clinicii particulare de specialitate care trebuia să-i aducă la Botoşani nu putea ajunge la ei din cauza stratului de zăpadă mare (care pe alocuri măsura şi 1,5 metri ) care acoperă o parte din drumul de acces spre satul Libertatea, pe o distanţă de cca. doi kilometri.

Singura posibilitate de a se ajunge la ei a fost cu ajutorul ATV –ului pe şenile.

La misiune a participat un echipaj format din pompieri de la ISU Botoşani şi Mureş, cu autospeciala Toyota şi un ATV pe şenile.



Bolnavii au fost preluaţi de acasă cu ATV-ul pe şenile şi transportaţi până la DN 24 C , unde îi aştepta un echipaj de transport persoane dializate.

Misiunea de salvare a durat mai bine de o oră, fiind îngreunată de condiţiile meteo nefavorabile (vânt şi zăpadă troienită care acoperea drumul pe anumite porţiuni).

O gravidă din Liveni (comuna Manoleasa), aflată la a patra naştere la termen, a fost preluată de echipajul SMURD Ştefăneşti şi adusă la Iorga (comuna Manoleasa), de unde a fost preluată de un echipaj aparţinând Serviciului Judeţean de Ambulanţă Truşeşti şi transportată la Secţia de Obstetrică şi Ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Botoşani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
278

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
331

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
775

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...