Adriana Saftoiu: Scoala e un monstru, urasc sistemul romanesc de invatamant!

Adriana Saftoiu: Scoala e un monstru, urasc sistemul romanesc de invatamant!
Purtatorul de cuvant al PDL, Adriana Saftoiu, apreciaza ca scoala romanesca este "un monstru", subliniind: "urasc sistemul romanesc, fara nici un respect fata de copil".    

"Scoala romaneasca e un monstru! Fara sa tina cont de faptul ca nu au spatii pentru a gazdui clasa zero, directorii de scoala ii inghesuie pe elevii de gimnaziu dupa-amiaza, angajandu-se penibil sa gazduiasca clasa zero dincolo de ceea ce le permite spatiul", scrie Adriana Saftoiu pe contul sau de Facebook.    

Democrat-liberala le cere prietenilor sai virtuali sa incerce un "simplu exercitiu de rezistenta: incepi cursurile la ora 12:00 si le termini la ora 19:00 (ex. elev de clasa a VII-a). Ajungi acasa, in cel mai bun caz, la ora 19:30 (cu circulatia din Bucuresti e o prognoza aiuritoare). Servesti pranzul la ora 20:00 (cine isi imagineaza ca un copil mananca la ora 11:00 supa si felul doi e un nebun ca sa ma exprim eufemistic, iar scolile nu au capacitatea de a oferi un asemenea privilegiu de a oferi, evident contra cost, o masa calda) ca tot vorbim de obezitate, apoi incepi lectiile, ca in Romania baza e `tema` (multe, foarte multe, ca asa se masoara valoarea elevului), pe la ora 23:00 parintele furios ii cere sa mearga la culcare.  

 Dimineata il trezesti (unii `maturi` nu ar accepta sa fie deranajati telefonic la asemenea ore cand copilul trebuie sa isi continue temele) pentru temele ramase, cat mai e timp, pentru ca are program de meditatii la matematica, romana si cel putin doua limbi straine, apoi ii ceri sa respecte si programul de sport, ca nu degeaba ii platesti un abonament la bazin pentru ca e in crestere si e important sa faca sport. La sfarsit de saptamana ii ceri sa isi faca lecturile obligatorii, ce naiba....".    

Saftoiu subliniaza ca uraste sistemul romanesc de invatamant, fara nici un respect fata de copil. "De la ministri pana la directori de scoala! Copilul e doar o masa de manevra! Si ne miram ca ii ia lehamitea de scoala!", completeaza democrat-liberala.    

"Primul pas care trebuia facut era eliminarea orelor de dupa-amiaza! Iar unii isi permit sa vorbeasca arogant despre `scoala dupa scoala` cand nu exista spatii pentru a face cursuri doar dimineata! O bataie de joc! Si o obraznicie! Diversi functionari, care traiesc din banul public, sustin ca ei se gandesc la viitorul acestei tari. Viitorul acestei tari inseamna copiii de acum si nu Ponta, Antonescu, Basescu! Sa va spun si despre programa scolara si manualele neschimbate din 1997? Despre Le Medeleni, lectura obligatorie? Elevul Dima? Dumbrava Minunata? ORIBIL!", incheie Saftoiu. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

PSD Botoșani: Primarul Cosmin Andrei anunță Poliție Anti-Drog și programe de consiliere în școli pentru prevenirea consumului de droguri

astăzi, 10:06
13

Primarul Municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, consideră că prevenirea și combaterea consumului de droguri în rândul elevilor trebuie să fie o prioritate a viitoarei administrații mu...

A fost spectacol pe cerul României, aurora boreală vizibilă și în zona Moldovei (Foto)

astăzi, 08:59
225

Noaptea ce a trecut a adus, cu siguranță, cel mai impresionant episod istoric de auroră boreală vizibilă în România din mai toate regiunile sale, spun specialiștii.”Explica...

Botoșani: Fost militar acuzat că a bătut două surori pe stradă!

astăzi, 08:30
235

Un militar în rezervă este acuzat că a bătut două surori, pe fondul unei neînţelegeri. S-a întâmplat în a doua zi de Paşte, pe o stradă din Botoşani, iar după co...