Adrian Nastase, despre situatia lui Victor Ponta, facand o comparatie cu fostul presedinte, Traian Basescu

Fostul premier, Adrian Nastase, comenteaza pe blogul sau situatia lui Victor Ponta, facand o comparatie cu fostul presedinte, Traian Basescu. El este de parere ca acuzatiile penale impotriva premierului ar fi putut fi suspendate in timpul mandatului sau si reluate dupa terminarea acestuia.

"Pe de alta parte, spre deosebire de alti colegi, eu am fost de parere ca presedintele Romaniei (Traian Basescu) nu trebuie lasat a fi hartuit cu actiuni penale in timpul mandatului sau. De aceea, mi s-a parut rezonabila solutia procurorilor si a Curtii Constitutionale de a suspenda actiunile penale impotriva presedintelui in functie, pe perioada mandatului sau si de a fi repuse in termen dupa incheierea mandatelor sale. De ce acelasi tip de rationament nu – politic nu juridic – nu putea fi aplicat si in cazul premierului Ponta. Reiau intrebarea – Cui foloseste acestr scandal ce creeaza instabilitate politica in Romania", scrie Adrian Nasase.

El mai adauga faptul ca Romania nu este capabila de coabitare, acesc scandal avand scop demisia premierului si numirea unuia din randul PNL.

"Pe fond am aceeasi parere cu cei mai multi dintre voi in ceea ce poriveste declansarea actiunii penale impotriva premierului Ponta (..) Este destul de clar obiectivul urmarit. Ajung insa la o concluzie trista. Nu suntem capabili de coabitare politica. Si in alte tari exista segmentari politice, "tabere opuse, dar ele pot convietui pasnic in asteptarea urmatorului moment electoral. la noi acest lucru este imposibil", adauga acesta.

"Se pare ca presiunea din zona combinata PDL-PNL este foarte mare si ca reprezentantii lor nu mai au rabdare pana anul viitor la alegeri. Asa ca, de data aceasta, formula aleasa a fost ceea ce unii au numit o tentativa de lovitura de stat pentru a declansa o criza politica ca ar avea drept consecinta demisia premierului si drept rezultat desemnarea unui nou guvern, sub santajul alegerilor anticipate, cu un premier PNL", mai scrie fostul premier.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zece candidaturi respinse la alegerile pentru funcția de președinte!

astăzi, 10:47

După ce Curtea Constituţională a admis, sâmbătă, cu majoritate de voturi, contestaţiile formulate de două persoane şi a anulat Decizia Biroului Electoral Central nr. 18/D din 3 octombrie...

Șeful drumarilor, chemat în judecată din cauza postărilor pe Facebook!

astăzi, 09:46

Șeful de sindicat din cadrul Direcției Regionale Drumuri și Poduri luptă în instanță cu șeful instituției. Motivul conflictului dintre cei doi nu este reprezentat însă de salariil...

Gură de oxigen pentru Liviu Ciobotariu după Botoșani-Rapid: ”Azi ne-a ieșit! Nu este ușor când ești pe ultimul loc în clasament!”

astăzi, 09:22

FC Botoșani a învins-o duminică pe Rapid cu scorul de 2-0 în etapa a 12-a din Liga 1. Liviu Ciobotariu și-a felicitat elevii pentru succesul obținut pe teren propriu în fața Rap...