Adrian Nastase castiga procesul cu Inspectoratul de Stat in Constructii

Adrian Nastase castiga procesul cu Inspectoratul de Stat in Constructii
Judecatoria Sectorului 5 i-a dat castig de cauza fostului premier Adrian Nastase in procesul pe care acesta l-a intentat Inspectoratului de Stat in Constructii (ISC), potrivit romaniatv.net.

Adrian Nastase acuza ISC ca i-a prejudiciat imaginea prin comunicatul in care se afirma ca nu a platit partea sa de prejudiciu din dosarul "Trofeul calitatii", de aproximativ 750.000 de euro, potrivit Agerpres.

In urma deciziei instantei, ISC va trebui sa publice un nou comunicat, in care sa specifice ca suma respectiva a fost platita de fostul premier.

Hotararea poate fi atacata cu apel la Tribunalul Bucuresti.

Magistratii au decis pe 27 noiembrie amanarea pronuntarii pentru 4 decembrie, dupa ce un reprezentant al ISC a vorbit despre comunicatul pe care institutia l-a publicat pe 13 februarie, spunand ca acesta a fost intocmit pe baza unor inscrisuri detinute de Inspectorat la acea vreme.

Avocatul lui Adrian Nastase i-a cerut judecatorului ca ISC sa recunoasca public faptul ca a emis un comunicat eronat si sa publice pe site-ul institutiei un comunicat prin care sa dezminta documentul mentionat.

Fostul prim-ministru cere apararea dreptului la imagine, care i-ar fi fost afectata prin comunicatul de presa emis de Inspectorat pe 13 februarie.

Inspectoratul de Stat in Constructii preciza, intr-un comunicat postat pe site-ul institutiei pe 13 februarie, ca a transmis datele de identificare ale ISC direct catre imputernicitii lui Adrian Nastase si sustinea ca acestia nu au comunicat institutiei dovada consemnarii sumei de bani precizata in notificare.

De asemenea, ISC preciza ca datele de identificare ale institutiei au fost transmise ``direct catre imputernicitii debitorului, atat printr-o firma de curierat rapid, cat si prin scrisoare recomandata, cu confirmare de primire, in data de 13.02.2013``.

Adrian Nastase sustine ca a achitat prejudiciul invocat de Inspectoratul de Stat in Constructii, de circa 750.000 de euro, inca din luna februarie.

Judecatoria Sectorului 1 a decis pe 1 februarie executarea silita a lui Adrian Nastase in dosarul in care Inspectoratul de Stat in Constructii a cerut recuperarea prejudiciului adus statului de fostul prim-ministru si de ceilalti inculpati din dosarul "Trofeul calitatii", prejudiciu care se ridica, potrivit ISC, la circa 1.400.000 de euro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Noaptea Muzeelor 2024 la Botoșani, o ediţie aniversară sub semnul protestelor şi grevelor!

astăzi, 10:10
14

Organizatorii au anunţat că sâmbătă, la evenimentul Noaptea Muzeelor, vor fi deschise 253 de obiective în toată ţara, cu cele mai multe în Bucureşti - 55, la Iaşi - 34, T&aci...

Beneficiarii de alocații și indemnizații își vor primi banii începând de luni!

astăzi, 09:19
54

Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- Alocația lunară de plasament;- Alocația lunară de plasament pentru copilul cu handicap;- Indemnizația de sprijin pentru plasament;...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Mucenici Petru, Dionisie şi Paulin

astăzi, 08:17
43

Pe vremea când Imperiul Roman era condus de împăratul Deciu (249-251), aprig prigonitor al creştinilor, Sfântul Mucenic Petru, un tânăr frumos şi viteaz, a fost prins de p...