ADOR propune solutii in problema maidanezilor. Portariuc vrea dezbatere cu cetatenii din Botosani!

ADOR propune solutii in problema maidanezilor. Portariuc vrea dezbatere cu cetatenii din Botosani!
Membrii Asociatiei ADOR au avut, miercuri, o noua intalnire cu Executivul Primariei Botosani, propunand o solutie pentru rezolvarea problemei cainilor comunitari de pe strazile din municipiu.

Membrii ADOR au inaintat un contract, prin care doresc, impreuna cu o Asociatie din Anglia, Romania Animal AID, sa preia padocul de caini si sa castreze toti cainii comunitari din Botosani.

"Vrem sa preluam adapostul public, sa castram toti cateii, conform contractului. Sa il negociem si sa rezolvam impreuna problema cainilor maidanezi. Acest contract, in aceeasi formula, se aplica la Radauti de un an de zile. Aceeasi asociatie a preluat adapostul public. Puteti sa verificati. Inclusiv sa preluam noi sesizarile cu cateii agresivi. Cei din Anglia ofera si suport psihologic pentru catei, sa vada daca se pot adapta, daca pot fi adoptati", a spus Daniela Andrisan, presedinte ADOR.

In acelasi contract se mai stipuleaza ca partile inteleg faptul ca proiectul in desfasurare nu va reduce imediat numarul cainilor de pe strazi, acesti caini vor fi sterilizati si vaccinati, iar numarul lor va incepe sa scada dupa trei ani si va fi redus la mai mult de 10% din populatia curenta in decurs de 7-8 ani, presupunand ca orasele si satele din imprejurimi nu vor abandona caini.

Primarul Ovidiu Portariuc le-a transmis reprezentantilor ADOR ca acest contract va fi analizat si ulterior negociat.

"E o solutie de la care putem incepe discutia si care merita atentia. O studiem, o analizam, vedem exact despre ce este vorba si as propune sa avem in perioada urmatoare cateva intalniri. Sunt si cetateni din Botosani care si-au manifestat interesul sa participe la aceste intalniri si cred ca trebuie, pana la urma, sa includem si cetatenii in discutie", a spus primarul.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zeci de elevi în competiția „Cu viața mea apăr viața”. Vezi rezultatele concursului! (Foto)

astăzi, 17:22
48

Probele s-au desfășurat pe terenul de sport al Liceului cu Program Sportiv Botoșani și au reunit la start 13 echipaje de la școli și licee din Botoșani, Dorohoi, Dumbrăvița, Leorda și Flăm&...

Criză de tractoriști în România. Patronii susțin că ar da salarii de peste 2.000 de euro, dar nu mai au cui. „Pleacă în străinătate!”

astăzi, 16:25
94

Tot mai puţini tineri sunt atraşi în România de muncile câmpului și asta deşi un tractorist poate ajunge la un salariu de peste 2.000 de euro pe lună. Iar noile utilaje nu mai a...

Fuego: ”Iubesc Moldova pentru că o parte din familia mea e născută aici, la Botoșani”

astăzi, 15:03
927

“Cânt mereu cu drag pentru moldoveni, pentru că tatăl meu e din județul Botoșani, dar a plecat în Ardeal când avea 4 anișori. Bunicul meu a luptat la Mărășești-Oituz&r...