Admitere MAI: Au dispărut limita de înălțime și interdicția de a avea tatuaje

Admitere MAI: Au dispărut limita de înălțime și interdicția de a avea tatuaje
Candidații la concursurile de admitere în instituțiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI), precum și persoanele recrutate pentru ocuparea prin concurs a unor posturi vacante nu mai trebuie să îndeplinească condiția unei înălțimi minime. Măsura este prevăzută într-un act normativ apărut recent în Monitorul Oficial. Ordinul MAI nr. 144/2017, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 917 din 22 noiembrie 2017, aduce, prin normele anexate acestuia, modificări privind normele și baremele probelor fizice la admiterea în instituțiile de învățământ ale MAI, precum și pentru candidații recrutați în vederea ocupării prin concurs a unor posturi vacante.
 
Concret, candidații la admiterea în instituțiile de învățământ ale MAI sau la ocuparea prin concurs a unui post vacant trebuie să susțină și să promoveze o probă de evaluare a performanței fizice, care are de acum noi reguli. Candidații trebuie să parcurgă un traseu ce conține 11 elemente într-un timp mai scurt de două minute și 25 de secunde.
 
În afară de condiția parcurgerii traseului în timpul amintit anterior, nu mai există un alt criteriu pentru evaluarea aptitudinilor fizice ale candidaților. Așadar, o consecință a modificării modalității de testare a calităților fizice ale candidaților la admiterea în școlile MAI este eliminarea criteriului de înălțime minimă.
 
Potrivit unui comunicat al Direcției Informare şi Relaţii Publice a MAI, această modificare, și anume eliminarea limitei de înălțime pentru candidați, “este în acord, inclusiv cu hotărârile Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, care recomandă MAI să elimine acest criteriu, dar și cu unele soluții pronunțate de diverse instanțe de judecată”.
 
Totodată, Ordinul MAI nr. 144/2017 elimină și interdicția de a avea semne particulare sau tatuaje neacoperite de vestimentație, în ținuta de vară, pentru persoanele care candidează la școlile pentru subofițeri - pompieri sau care participă la concursurile organizate pentru ocuparea posturilor vacante din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.
 
Evaluarea aptitudinilor fizice ale candidaților la admiterea în școlile ministerului de interne se realizează prin metode asemănătoare în mai multe țări europene, precum Austria, Belgia, Canada, Olanda, Franța, Germania, Marea Britanie, Ungaria sau Spania. Avocatnet.ro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...