Admitere anulată la Universitatea de Medicină Iași

Admitere anulată la Universitatea de Medicină Iași
Admiterea în anul I a studenţilor străini la Facultatea de Medicină din Iaşi a fost anulată. Este decizia luată în urmă cu puţin timp de conducerea universităţii pentru a reevalua toate dosarele. Decizia a fost luată după ce Marocul a cerut explicaţii oficiale Ambasadei României în cazul celor 45 de candidaţi care au dispărut de pe listele oficiale.

De săptămâna trecută, studenții străini nu mai pot participa la cursurile Universității de Medicină și Farmacie din Iași. Aici a venit o echipă de la Ministerul Educației, care reevaluează toate dosarele de înscriere ale studenților străini. Este vorba despre peste 900 de dosare eligibile, informeaza Digi24.

Totul a pornit de la cei 45 de marocani care nu s-au regăsit pe lista studenților de la UMF Iași. Conducerea UMF susține că aceștia nu și-au completat la timp dosarele de înscriere în sensul că nu au adus la facultate documentele originale, deși au avut două termene la dispoziție: 10 august și 10 septembrie.

De cealaltă parte, tinerii spun că e vorba despre documente originale pe care nu le pot obține atât de repede. Ei mai spun că au achitat o parte din taxa anuală de școlarizare, de 5.000 de euro.

Conducerea universității a dat asigurări că, în cazul în care studenții nu vor fi reînmatriculați, toți banii le vor fi returnați.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

Luni, 6 Mai 2024
192

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

Luni, 6 Mai 2024
401

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

Luni, 6 Mai 2024
114

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...