Administratorul public al judeţului, despre vizitele DNA la Nova Apaserv: "Probabil e ceva în spate, de caută cei de la DNA"

Şefii Consiliului Judeţean aşteaptă să vadă care sunt rezultatele anchetei procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în ceea ce priveşte societatea Nova Apaserv şi spun că, în funcţie de acestea, vor lua o decizie privind spaţiul în care operatorul de apă îşi desfăşoară activitatea.

În ultimele luni, procurorii DNA au fost de mai multe ori la Nova Apaserv, de unde au ridicat documente legate de contractul de închiriere încheiat în luna iunie 2014 pentru spaţiul de la Tratoria în care au fost mutate birourile Nova Apaserv.

“Cei de la Curtea de Conturi nu au sesizat probleme, iar cei de la DNA caută. Probabil că este ceva în spate. Dacă se va dovedi că sunt probleme legate de chirie şi de modul cum a fost încheiat contractul atunci putem lua o decizie. Acum eu mă bazez pe faptul că au trecut cei de la Curtea de Conturi şi nu au sesizat ceva deosebit pe nivel administrativ, cât e competenţa Curţii de Conturi legat de încheierea contractului. Ce caută DNA-ul şi ce elemente sunt probabil că e ceva în spatele acelui contract, care eu nu cunosc. Nu putem spune că denunţăm sau nu contractul. Rămâne să vedem dacă a fost încheiat în condiţiile legii. Aparent, a fost încheiat în condiţiile legii", a precizat Radu Judele, administratorul judeţului.

Pentru spaţiul de la Tratoria, operatorul de apă plăteşte o chirie lunară de 6.000 de euro. Procurorii au suspiciuni cu privire la legalitatea operaţiunilor legate de contractul de închiriere.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Locuințe pentru specialiști: Un nou proiect al Consiliului Județean Botoșani! (foto)

astăzi, 10:40

„Construirea de locuințe pentru specialiști face parte din programul pe care l-am propus și implementat la Consiliul Județean. Am depășit toate piedicile birocratice pentru cel de-al doile...

Indieni identificați cu ajutorul termoviziunii, opriți la frontieră!

astăzi, 10:00

Sâmbătă, 12 octombrie a.c., în jurul orei 00.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuți Prut – ITPF Iaşi, aflați în executarea ...

LOC DE DAT CU…EPIGRAMA (323)

astăzi, 08:42

Prin intermediul domnului Florin Rotaru am primit “Epigrama” nr. 109 din septembrie 2024. Conţinutul e dens şi nu se abate de la  titlul revistei. Aşa cum îi stă bine unei p...