Adeverinţe în locul cardului naţional de sănătate!

Adeverinţe în locul cardului naţional de sănătate!
În mai puţin de două luni, toate persoanele asigurate în sistemul naţional de sănătate vor beneficia de servicii medicale doar în baza cardului naţional de sănătate.

La nivelul judeţului Botoşani au fost tipărire aproximativ 250.000 de carduri pentru asiguraţii existenţi în baza de date la 1 octombrie 2013.

În cazul persoanelor care sunt asigurate, dar pentru care încă nu s-a tipărit acest card, după data de 1 mai sau când vor avea nevoie de un serviciu medical, ulterior acestei date,  vor trebui să se prezinte la sediul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate unde, în baza unei cereri, vor primi o adeverinţă care va ţine locul cardului, adeverinţă valabilă pentru o perioadă de trei luni.

Această adeverinţă se va elibera şi persoanelor care din diferite motive au refuzat cardul de sănătate.

“În judeţul Botoşani 97% din carduri au fost distribuite. Cardul naţional de asigurări de sănătate reprezintă cheia de acces în sistemul informatic, în dosarul electronic de sănătate. El trebuie să fie în posesia fiecărei persoane care este asigurată în momentul în care se va prezenta la un furnizor de servicii medicale.  Cardul este un document personal, care trebuie să stea în posesia asiguratului. Se vrea o eficientizare a banului public în sistemul de sănătate", a precizat Costel Lupaşcu, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Botoşani.

Până la această dată, 25.000 de botoşăneni şi-au activat cardurile, cele mai multe fiind activate la medicii de familie. Cardul naţional de sănătate are o valabilitate de cinci ani.

 

Spune-ne opinia ta