ADA MACOVEI: "Sunt bani la buget daca imi dau eu demisia?"

Profesorii care au protestat miercuri in curtea Inspectoratului Scolar Judetean au plecat asa cum au venit! Fara niciun raspuns in ceea ce priveste data la care isi vor lua salariile.

Zeci de minute, cadrele didactice i-au cerut socoteala inspectorului scolar general Ada Macovei pentru situatia creata in invatamant, si i-au cerut sa le raspunda cum se va rezolva aceasta problema si cand isi vor primi banii pentru munca prestata.

Ada Macovei le-a transmis dascalilor ca la nivel local s-au facut toate demersurile legale si ca solutia trebuie sa vina de la nivel central.

"In toata tara nu s-au luat salarii majorate, e corect? Nu sunt bani si nu tine de mine. Eu am anuntat inca din luna ianuarie ca nu vor ajunge banii pentru luna aceasta. Dupa care in luna februarie am anuntat la Ministerul Finantelor, dupa care luna aceasta, timp de doua saptamani la rand, am anuntat exact ce se intampla la Botosani. Ce sa va spun mai mult? Tine de semnatura mea? Zilnic trimit raportarea la cabinetul ministrului", le-a spus inspectorul scolar general celor prezenti in curtea ISJ.

Satui de promisiuni si amanati de pe o zi pe alta, profesorii au rabufnit si i-au cerut Adei Macovei sa isi dea demisia. Totodata, cadrele didactice au acuzat-o pe aceasta ca face presiuni asupra directorilor pentru ca acestia, la randul lor, sa oblige profesorii sa semneze pentru salarii diminuate cu 33%, procentul castigat in instanta. Inspectorul scolar general a respins toate aceste acuzatii.

"Sunt bani la buget daca imi dau eu demisia? Cine v-a cerut sa renuntati la salarii?", a fost raspunsul dat profesorilor.

Cadrele didactice au intrebat-o pe Ada Macovei daca si-a luat salariul pe luna februarie si i-au transmis, ca in semn de solidaritate cu acestia, ar fi fost corect sa nu isi ia leafa.

Raspunsul Adei Macovei a fost: "Da, l-am luat, am luat 20 de milioane de lei. Pentru ca Inspectoratul Scolar este pe alta finantare decat scolile. In Inspectoratul Scolar, colegii mei si-au redus de bunavoie indemnizatiile de conducere, ca sa ne incadram in buget".

Ada Macovei a tinut sa le mai transmita profesorilor: "Si daca mi-as dori sa fiu impotriva dumneavoastra nu pot, pentru ca sunt si eu cadru didactic, dar nu tine de mine rezolvarea acestei situatii, va rog sa intelegeti".

Cat priveste demersurilor directorilor care au cerut in instanta suspendarea executarii hotararilor judecatoresti, inspectorul scolar general a mentionat: "Directorii trebuie sa isi faca treaba, sa apere institutia. Ei au un contract de management incheiat cu Inspectoratul Scolar".




Continua protestele!

Profesorii sunt decisi sa continue protestele si nu se vor intoarce la catedra pana cand nu isi vor primi salariile integral.

"Este o realitate crunta pe care o suportam noi, cei din invatamant, si nu suntem vinovati cu nimic. Noi nu avem altceva decat sa ne cerem drepturile, omul are rate, banca percepe o gramada de comisioane, de unde le platesti? Suntem dispusi sa mergem pana la capat, deocamdata noi nu renuntam. Am 41 de ani de catedra, dar pana acum asa ceva nu s-a mai intamplat. Este umilitor ce ni se intampla. Nici pe vremea raposatei dictaturi nu s-a intamplat asa ceva, fereasca Sfantul pe atunci sa se fi intarziat cu o jumatate de zi salariul. Acuma am ramas pur si simplu stupefiat", a spus un profesor prezent miercuri in curtea Inspectoratului Scolar Judetean. 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un botoșănean agresiv cu propria mamă, reținut de polițiști pentru încălcarea ordinului de protecție!

astăzi, 20:10

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că acesta, în cursul zilei de marți, 17 septembrie a.c., a încălcat obligațiile impuse prin ordinul de protecție emis de o ...

Produse susceptibile a fi contrafăcute, confiscate de polițiști în Botoșani și alte două localități!

astăzi, 19:10

Imobilele aparțineau unor persoane din Botoșani, Dorohoi și Șendriceni, bănuite de comiterea infracțiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau simil...

Spectacolul „Piese de rezistență” se joacă în acest sfârșit de săptămână la Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani

astăzi, 18:22

Regia artistică: Andrei Măjeri Scenografia: Șteff Chelaru Coregrafia: Victoria Bucun Sound design: Adrian Piciorea Video design: Andrei Cozlac Corepetitor: Incze Katalin Asistent ...