ADA MACOVEI: "O zi de greva atrage dupa sine diminuarea salariului cadrelor didactice!"

ADA MACOVEI: "O zi de greva atrage dupa sine diminuarea salariului cadrelor didactice!"

 ADA MACOVEI, inspector general ISJ Botosani  

Inspectorul general al ISJ Botosani si-a manifestat increderea ca elevii nu vor avea de suferit din cauza grevei in Educatie anuntata pentru data de 31 mai, zi in care este programat examenul de Bacalaureat.

Motivul pentru care multi profesori nu vor participa la greva tine, conform declaratiilor Adei Macovei, de faptul ca o zi de protest atrage dupa sine diminuarea salariului, care si asa va fi redus in urma masurilor guvernamentale.

"Speram sa nu aiba copiii de suferit din cauza drepturilor profesorilor, drepturi care sunt si morale si legale, dar care nu trebuie obtinute in urma unor demersuri care sa afecteze viitorul unei generatii. Speram ca nu toate cadrele didactice dintr-o unitate de invatamant vor intra in greva, astfel incat proba examenului de Bacalaureat sa se poata desfasura conform calendarului", a precizat marti Ada Macovei, inspector general.

Ada Macovei spune ca nu s-a pus problema sanctiunii directorilor sau a cadrelor didactice care vor face greva in acea perioada, pentru ca sunt drepturi pe care salariatii trebuie sa si le castige intr-un fel sau altul.

"Este intr-adevar solicitat de la Minister, print-o adresa, numarul cadrelor didactice din unitati care sunt inscrise si au semnat pentru participarea la greva, astfel incat sa avem o idee generala despre modul in care se va desfasura examenul de bacalaureat. Deocamdata, din semnalele pe care le avem, sunt foarte multe cadre didactice care nu vor face greva, avand in vedere ca o zi de greva atrage dupa sine diminuarea salariului", a adaugat Ada Macovei, care este de acord ca drepturile pe care le cer cadrele didactice sunt justificate, intrucat salariile sunt foarte mici. Pe de alta parte, spune Ada Macovei, Romania nu isi permite acum sa plateasca salarii mai mari in sectorul de invatamant.  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
339

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
365

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
219

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...