Ada Macovei: "Nu banuiesc, STIU cine este persoana care a facut dosarul cu memorii pentru Liviu Campanu"

Ada Macovei: "Nu banuiesc, STIU cine este persoana care a facut dosarul cu memorii pentru Liviu Campanu"

ADA MACOVEI, inspector general ISJ Botosani

Acuzatiile dure aduse luni de catre senatorul UNPR Liviu Campanu au fost infirmate de Ada Macovei, care pune toate aceste atacuri pe seama declaratiilor politice ale senatorului, mai ales ca acesta beneficiaza de imunitate.

Vizavi de schimbarile directorilor de scoli, de la inceputul anului scolar 2010-2011, Liviu Campanu a spus luni ca, daca schimbarea directorului adjunct al Grupului Scolar Darabani a fost o comanda politica, Ada Macovei se va alege cu un proces in acest sens, senatorul sperand totusi sa fie o greseala.

"Directorul adjunct de la Darabani nu este schimbat. Dupa Consiliul de Administratie noi verificam inainte de a emite deciziile si am constatat ca a fost o eroare in nominalizare si nu s-a emis decizie de incetare a mandatului pentru ca dumnealui avea mandat pana in martie. Referitor la transferul meu de la Suceava, este vorba de ordinul de acreditare a Liceului Particular nr.1 Suceava emis in 18 decembrie 2009, iar transferul este in luna mai 2010, cand unitatea este acreditata. Anul trecut cand am facut schimb de posturi prin consimtamant scris  cu fosta mea profesoara, Paulina Morosanu, la Scoala nr.11, in sedinta publica, in CA am depistat ca este o eroare, ca metodologia prevedea unitati acreditate, nu doar autorizate, si am rugat colegii sa fie de acord cu invalidarea transferului meu, lucru care s-a si intamplat", a declarat Ada Macovei.

Liviu Campanu: Ada Macovei ocupa functia de la ISJ in mod ilegal

Ceea ce nu poate trece neobservat pentru sefa ISJ este ca in mana uneperistului, dar si a opiniei publice, au ajuns acte care in mod normal nu pot fi scoase din interiorul Inspectoratului Scolar Judetean, precizand ca in mod sigur lucrurile nu vor ramane asa.

"Dupa cum ati vazut in actele prezentate, care in mod inexplicabil au plecat din unitate, desi lucrurile nu vor putea ramane asa in ceea ce priveste iesirea din unitate a unor acte care nu erau publice, intr-adevar cererea mea personala, in calitate de profesor, pentru gradatiile de merit este adresata Doamnei inspector general, asa se face, numai ca acordul de inscriere a fost dat de domnul inspector general adjunct Horia Negrescu. Ceea ce am pus la dosar semnat de mine sunt acte din timpul cand am lucrat ca si coordonat al proiectului pe invatamantul rural", a precizat inspectorul general al ISJ.

Reamintim ca senatorul Liviu Campanu a pus la dispozitia presei cate un dosar cu memorii primite de la un cadru didactic, care motiveaza in cele mai amanuntite detalii cum Ada Macovei ar ocupa ilegal functia de inspector general al ISJ Botosani. Sefa invatamantului botosanean a spus ca nu numai ca banuieste cine ar fi persoana cu acele memorii, ci stie exact despre cine este vorba, numai ca nu-i poate face public numele pana nu are dovezi clare.

"Domnul Campanu, in calitatea sa de senator, de om politic, are dreptul sa faca orice fel de declaratii, avand si imunitatea de care numai parlamentarii beneficaza, declaratiile lui probabil sunt politice. Nu pot sa spun cine cred ca i-ar fi pus la dispozitie aceste acte domnului Campanu, pentru ca nu am lucrat niciodata pe sistemul acesta de calomnie si de supozitie, cu siguranta cand voi avea un raspuns va voi comunica. Nu banuiesc, stiu cine este persoana, numai ca nu pot face public numele, pana cand nu am dovezi, dar dovezile probabil ca sunt greu de procurat", a adaugat Ada Macovei.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

astăzi, 18:51
46

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

astăzi, 18:02
148

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 17:08
38

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...