ADA MACOVEI: Am muncit ca sa las ceva in urma si sa stiu ca mi-am indeplinit misiunea!

ADA MACOVEI: Am muncit ca sa las ceva in urma si sa stiu ca mi-am indeplinit misiunea!

 ADA MACOVEI, inspector general ISJ Botosani  

Haosul care a cuprins in ultima saptamana sistemul de invatamant botosanean se extinde si la nivelul Inspectoratului Scolar Judetean.

Astfel ca, la doar o zi dupa ce Ada Macovei a negat faptul ca, telefonic, i s-a solicitat demisia de catre ministrul Educatiei, o veste a adancit si mai tare panica, si anume faptul ca fostului general Horia Negrescu ii vine randul la conducerea ISJ Botosani.

Negrescu si-a castigat in instanta postul si drepturile salariale, insa pana acum a preferat sa stea pe margine.

In mod cert, demiterea a nu mai putin de 22 de directori de scoala a starnit iritarea social-democratilor, Ecaterina Andronescu mentionand chiar ca de la Botosani, ca si din alte cateva judete, au ajuns la Bucuresti zeci de sesizari care reclamau numirile pe criterii politice.

Ada Macovei, care in aceasta dimineata s-a deplasat la Spitalul de Pediatrie, pentru a se interesa de starea fetitei accidentata la Hutani, nu a confirmat retragerea sa de pe postul de inspector general, insa a facut numeroase mentiuni cu privire la mandatul sau.

"Am muncit ca sa las ceva in urma si sa stiu ca mi-am indeplinit misiunea. Indiferent cat a fost de scurt acest mandat, mi-am facut treaba pentru a servi interesele cetatenilor, poate chiar cu sacrificiul familiei si a intereselor personale", a declarat Ada Macovei cu putin timp in urma.

Cu privire la colegul sau Horia Negrescu, cel care, legal, este renumit in functia de inspector general printr-o hotarare definitiva, Ada Macovei spune ca asteapta ca Negrescu sa actioneze conform legislatiei.

"Atat timp cat nu am vazut hotararea judecatoreasca, nu ne putem pronunta. Astept sa vad ce scrie si daca va fi ordin de ministru de numire in functie nu va fi nicio problema", a precizat Ada Macovei, care recunoaste, insa, ca cererea de revenire pe functie a lui Negrescu ar putea fi depusa si direct pe masa ministrului.

"In momentul in care va fi depusa cererea pentru solicitarea drepturilor, juristii nostri vor analiza, iar daca cererea va fi depusa la minister, atunci va fi luata o decizie acolo", a incheiat Ada Macovei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zeci de elevi în competiția „Cu viața mea apăr viața”. Vezi rezultatele concursului! (Foto)

astăzi, 17:22
85

Probele s-au desfășurat pe terenul de sport al Liceului cu Program Sportiv Botoșani și au reunit la start 13 echipaje de la școli și licee din Botoșani, Dorohoi, Dumbrăvița, Leorda și Flăm&...

Criză de tractoriști în România. Patronii susțin că ar da salarii de peste 2.000 de euro, dar nu mai au cui. „Pleacă în străinătate!”

astăzi, 16:25
148

Tot mai puţini tineri sunt atraşi în România de muncile câmpului și asta deşi un tractorist poate ajunge la un salariu de peste 2.000 de euro pe lună. Iar noile utilaje nu mai a...

Fuego: ”Iubesc Moldova pentru că o parte din familia mea e născută aici, la Botoșani”

astăzi, 15:03
1746

“Cânt mereu cu drag pentru moldoveni, pentru că tatăl meu e din județul Botoșani, dar a plecat în Ardeal când avea 4 anișori. Bunicul meu a luptat la Mărășești-Oituz&r...