ADA MACOVEI: 176 de camere video pentru supravegherea examenelor de bacalaureat din acest an!

ADA MACOVEI: 176 de camere video pentru supravegherea examenelor de bacalaureat din acest an!

 ADA MACOVEI, inspector general ISJ Botosani  

Ada Macovei, inspector general al Inspectoratului Scolar Judetean Botosani, a anuntat astazi ca demersurile pentru implementarea sistemului de supraveghere video continua, chiar daca sunt semnale ca elevii vor refuza sa intre in salile de examen.

"In continuare se fac eforturi pentru strangerea camerelor video. Nu se pune in niciun caz problema supravegherii doar a unor sali de clasa. Sistemul va fi implementat unitar", a declarat Ada Macovei.

Cele mai multe camere video vor fi necesare la Colegiul National A.T.Laurian - 40, fata de 28 de camere la Colegiul National Mihai Eminescu, 24 la Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi, tot 24 la Colegiul Economic Octav Onicescu, cele mai putine fiind prevazute pentru liceele din Saveni si Dorohoi, totalul camerelor video in judet ajungand la 176.

"Consideram ca acest sistem va dovedi o data pentru totdeauna ca examenul de bacalaureat este corect. Cei care critica desfasurarea examenelor sunt sigura ca se vor convinge ca este spre binele lor", a mentionat inspectorul general al ISJ Botosani.

Ada Macovei si-a exprimat speranta ca procentul bun obtinut in anii trecuti de Botosani se va repeta si anul acesta, doar astfel demonstrand ca suntem un judet de top si ca elevii sunt foarte bine pregatiti.

Seful invatamantului botosanean nu se arata ingrijorat de faptul ca elevii anunta proteste in zilele de examen, daca se va apela la supravegherea video, mai ales ca sistemul nu este anuntat la nivelul intregii tari.

"Am semnale ca elevii vor sa protesteze si sa nu intre in sali. Decizia noastra este luata si ar fi bine ca elevii sa nu isi mai iroseasca timpul. Le doresc mult succes!", a incheiat Ada Macovei, inspector general in cadrul ISJ Botosani.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Specialiștii antidrog și polițiștii din Botoșani, în vizită educativă la elevii unui liceu din județ! (foto)

Thursday, 26 September 2024

Cu această ocazie, cei 70 de elevi prezenți și-au exprimat părerile cu privire la cauzele care conduc adolescenții către consumul de substanțe psihoactive și, împreună cu specialiștii ...

Un tânăr din Botoșani a rănit grav un câine, polițiștii l-au trimis în judecată!

Thursday, 26 September 2024

Din cercetări, a reieșit faptul că acesta, în luna martie a.c., în timp ce se afla în drumul public, ar fi lovit cu o bâtă un câine ce aparținea unui vecin. Exemplar...

Simona Popescu și Dumitru Crudu: Poeți în dialog la Memorialul Ipotești!

Thursday, 26 September 2024

Întâlnirea va avea loc, începând cu ora 10.00, în Sala de conferințe a Primăriei Botoșani și va fi moderată de Lucia Țurcanu. SIMONA POPESCU (n. 1965, Codlea, Br...