ACUM: Străzile oraşului, luate cu asalt de păstrătorii tradiţiilor populare! GALERIE FOTO

Prima ediţie a “Paradei portului popular" a adunat sute de botoşăneni, tineri şi adulţi, care duc mai departe tradiţiile populare şi îmbracă cu mândrie portul popular ori de câte ori au ocazia.

 Membrii ansamblurilor şi formaţiilor populare din judeţul Botoşani s-au adunat în faţa Palatului Administrativ, de unde au plecat într-o defilare pe străzile municipiului, pe traseul PIAŢA REVOLUŢIEI – STRADA MARCHIAN – B-DUL. MIHAI EMINESCU – STRADA SUCEVEI – STRADA PACEA – POLIGON ACR BOTOŞANI.

În jurul orei 11.30 aceştia vor ajunge la Poligonul ACR lşi până diseară vor susţine reprezentanţii.

Din mijlocul acestora nu lipseşte preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, care a venit îmbrăcat în costumul popular pe care îl poartă deseori la evenimente de acest gen.

“Vreau să mulţumesc tuturor primăriiloe care au răspuns pozitiv invitaţiilor noastre pentru a organiza prima ediţie "Parada portului popular". Vreau să reamintesc, ori de câte ori am ocazia, că o maşină, un teren, o casă le vinzi, le cumperi, dar tradiţia nu o poţi vinde sau cumpăra. Trebuie să conservi tradiţia şi portul popular, pentru că România şi Botoşaniul au suferit şi nu mai trebuie să sufere din acest punct de vedere", a spus preşedintele Consiliului Judeţean.  

Parada este una dintre manifestările ce au loc în cadrul Târgului Agro-Zoo, organizat de Consiliul Judeţean şi Centrul Judeţean de Creaţie.   





































































 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de nenorocire: Mașină răsturnată pe cupolă, șoferul a scăpat ca prin minune! (Foto)

Thursday, 3 October 2024

Accidentul a avut loc pe raza localității Dângeni. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești, cu o autospecială de stingere și modul de desc...

Activități preventive în sistem integrat, desfășurate de specialiștii de la Antidrog cu elevii Colegiului Economic „Octav Onicescu” Botoșani! (foto)

Thursday, 3 October 2024

Cei 120 de elevi participanți la activități au discutat împreună cu specialiștii antidrog și polițiștii despre planurile lor de viitor și despre modalitățile în care aceste obie...

Dramaturgi de toate vârstele, așteptați să participe la Festivalul-Concurs de Creație și Interpretare a Piesei de Teatru într-un Act „Mihail Sorbul”!

Thursday, 3 October 2024

Desfășurat o dată la doi ani, festivalul își propune prin ambele secțiuni – creație și interpretare - descoperirea și promovarea talentelor dramaturgice în rândul amato...