Actriţa Rodica Tapalagă a murit

Actriţa Rodica Tapalagă a murit
Cunoscuta actriţă Rodica Tapalagă, nascuta in Dorohoi, a murit sâmbătă la vârsta de 71 de ani. "E o veste teribilă", spune pentru Realitatea.net, actorul Horaţiu Mălăele.

Actriţa Rodica Tapalagă a dispărut dintre noi, sâmbătă, după o grea suferinţă, informează familia îndoliată. Cunoscută şi iubită pentru numeroasele sale apariţii în piese de teatru şi filme, Rodica Tapalagă avea 71 de ani. Corpul neînsufleţit se afla depus începând de duminică la Biserica “Sfinţii Trei Ierarhi Colţea din centrul Capitalei, unde colegii şi admiratorii îi pot aduce un ultim omagiu până în dimineaţa zilei de 21 decembrie.

"Mama a avut mai multe suferiţe dar una mai gravă o colagenoză care durează de circa 7 ani însă numai în ultimele luni a fost spitalizată. S-au încercat toate tratamentele, dar boala a fost în stadiu avansat şi dumneaei a dus-o pe picioare şi a vrut să nu renunţe la stilul de viaţă activ pe care îl avea, ea s-a agravat în ultimele două luni. A fost în spital la Floreasca, dar nu s-a ameliora, după aceea a decedat în şapte zile acasă. ieri practic s-a întâmplat. Ea e depusă la Biserica Colţea unde pot veni colegii să îşi ia adio să depună un ultim omagiu. Nu am anunţat am vrut să avem răgaz să o plângem", a declarat pentru Realitatea.net, fiul acesteia, Barbu Popescu.

Înmormântarea va avea loc marţi într-un cadru privat

Absolventă a Institutului de artă teatrală şi cinematografică din Bucureşti promoţia 1959, Rodica Tapalagă debutează din 1958 pe marile ecrane în comedia Alo?...aţi greşit numărul!, alături de alte viitoare mari nume ale scenei şi filmului românesc ( Ştefan Tapalagă, Ştefan Mihăilescu-Brăila şi Stela Popescu), potrivit Wikipedia. În teatru a creat roluri pe scenele mai multor teatre : Teatrul Naţional din Craiova, Teatrul Notarra şi Teatrul Mic, pentru ca din 1981 - în prezent, să fie actriţă a Teatrului Lucia Sturdza Bulandra din Bucureşti. Rodica Tapalagă a fost căsătorită cu scenograful Ion Popescu-Udrişte şi a fost sora actorului Ştefan Tapalagă.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
279

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
428

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
564

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...