Actori botoşăneni, câștigători la Festivalul International al Recitalurilor Dramatice!

Actori botoşăneni, câștigători la Festivalul International al Recitalurilor Dramatice!

Ada Lupu

Festivalul International al Recitalurilor Dramatice "Valentin Silvestru" s-a desfășurat la Teatrul Municipal Bacovia, în perioada 8-14 aprilie.
 
În ultima seară a avut loc gala de decernare a premiilor. Printre câştigători se află şi actorii Ada Lupu şi Cătălin Babliuc, originari din Botoşani, dar care astăzi activează în teatre din Iaşi şi Bucureşti.

Juriul Festivalului a fost format din criticul de teatru Torok Acos (președinte), Octavian Saiu, critic de teatru, și Miklos Bacs, actor, profesor de actorie la Cluj.

Câștigătorii ediției de anul acesta sunt următorii:

Marele Premiu, în valoare de 7 000 de euro, s-a acordat ex aequo actrițelor Ilona Brezoianu, pentru spectacolul "Fata din curcubeu", text și regia Lia Bugnar, și Ofelia Popii, pentru creația din spectacolul "Felii", text și regie Lia Bugnar.

Premiul pentru creație feminină: Eliza Noemi Judeu, Teatrul Municipal "Bacovia", pentru creația din spectacolul "Ich Bin Ofelia", regia Sorin Militaru.

Premiul pentru creație masculină: Lung Laszlo Szlot (Compania Aradi Kamarasznhaz), pentru creația din spectacolul "Infidelități", regia Tapaszto Erno.

Premiul pentru explorarea mijloacelor de expresie din limbajul animației: Petronela Purima (Compania PurAnima – Bucuresti).

Premiul onorific "Ștefan Iordache": Cătălin Babliuc, (Casa Artelor București), acordat de juriul elevilor din liceele municipiului Bacau, pentru spectacolul "Box FM", text și regie Radu Iacoban.

Premiul "Actori pentru Actor – Dinu Apetrei": Ofelia Popii, acordat de actorii din Teatrul Municipal "Bacovia".


Premiile pentru DramaturgieMonodrama. Juriul la aceasta secțiune a fost format din Crista Bilciu, dramaturg, laureatul ediției a II-a (2015) a Concursului de Dramaturgie–Monodrama, Monica Andronescu, critic de teatru, redactor-șef al revistei Yorick, Doru Mareș, critic de teatru.

Premiul I, Ada Lupu, pentru piesa de teatru "Povestea păsării fara cuib".

Premiul II, Victor Nicolae Ciobanu, pentru piesa "E-urile din iubire".

Premiul III, Violeta Savu, pentru piesa de teatru "Clara și Robert. Hârtie cu portative".
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
151

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
131

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...

Au plecat la Dorohoi, iar în urma lor a urmat dezastrul: Blocul evacuat, bunuri distruse, mii de lei topiți!

astăzi, 15:49
1070

Printr-un apel la 112, pompierii au fost anunțați că iese fum de pe geamurile unui apartament. Se pare că proprietarii au plecat până în municipiul Dorohoi, județul Botoșani, iar &i...