Actori ai Teatrului M. Eminescu, propuși pentru titlul de Societar de Onoare

Actori ai Teatrului M. Eminescu, propuși pentru titlul de Societar de Onoare
Doi actori ai Teatrului Mihai Eminescu vor primi titlul de Societar de Onoare al instituției de cultură, la propunerea conducerii teatrului.

Este vorba despre actrița Narcisa Vornicu și actorul și regizorul tehnic Constantin Adam, ambii având o activitate în teatru de mai bine de 40 de ani.

Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local de miercuri va fi și un proiect de hotărâre în acest sens.

"Pentru întreaga activitate pe care o desfăşoară în instituţia noastră de mai bine de 30 de ani, cu profesionalism şi dăruire, în calitate de regizor de scenă şi referent literar, identificându-se şi reprezentând cu onoare Teatrul "Mihai Eminescu" în diferite situaţii, îmi face o deosebită plăcere să-I recomand, pe domnul CONSTANTIN ADAM, ca fiind dintre cei care merită să se bucure de avantajele precizate de Ordinul Ministrului Culturii şi Patrimoniului Naţional pentru aprobarea Criteriilor privind aplicarea prevederilor cap. VI lit. B din anexa IV la Legea-cadru nr. 284/2010. Domnul Constantin Adam, a fost şi este o persoană care a pus şi pune înainte de orice interesul instituţiei pe care o serveşte exemplar, îndeplinind ireproşabil toate obligaţiile de seviciu, multe dintre ele neremunerate. Pot afirma fără a exagera, că el este un adevărat OM DE TEATRU, cu disponibilităţi nebănuite şi variate, prin tot ce face, profesional şi extraprofesional: publicistic, scriitoricesc, în calitate de participant la diverse expoziţii tematice, de ghid sau mesager neoficial al instituţiei pe care o slujeşte. Prin felul său de a fi, impune, şi se impune ca un adevărat model, ca o persoană ce respectă deontologia profesională şi morală în relaţiile interumane, care ştie măsura lucrului bine făcut, acţiunile lui fiind recunoscute ca făcând parte dintre cele de largă notorietate, nu numai pe plan local", se arată în adresa trimisă municipalității.

"​Niciodată nu mi-am făcut bilanţul la câte roluri am jucat şi mari şi mici! Toate le iubesc pentru că sunt parte a vieţii mele, sunt identităţi ale sufletului meu şi ale conştiinţei mele, sunt 40 de ani petrecuţi în lumina reflectoarelor, a aplauzelor şi a florilor!", spune și Narciza Vornicu. 

Titlul de Societar de Onoare se atribuie personalului artistic pentru merite deosebite în activitate sau la ieșirea la pensie, după o activitate încununată de rezultate meritorii.

Acordarea acestui titlul presupune şi o recompensă financiară egală cu valoarea salariului mediu net pe economie.  

Citește AICI mai multe despre cei doi actori!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Liberalii și-au depus candidaturile pentru Consiliul Județean Botoșani. Iftime: ”Politica nu este doar vot, este despre cum poți să faci bine oamenilor!” (Foto, Video)

astăzi, 11:33
65

Partidul Național Liberal de la Botoșani a depus astăzi candidaturile pentru președinția Consiliului Județean și pentru funcțiile de consilieri județeni.”Lumea așteaptă schimbarea...

Cosmin Andrei, PSD: „Candidez pentru a finaliza toate investițiile începute și pentru a continua dezvoltarea orașului nostru împreună cu botoșănenii”

astăzi, 10:53
68

„Dragi botoșăneni, vă mulțumesc pentru încrederea acordată în 2020. Am finalizat proiectele rămase neterminate, am finalizat proiecte început de mine și voi mai finaliza...

Tânărul fermier din Botoșani: Viața între doctorat și câmpurile de rapiță din satul natal! (Foto)

astăzi, 10:09
610

Gabriel Iustinian Saveliev este din comuna Broscăuți, județul Botoșani. A studiat la Facultatea de Agricultură din cadrull Universității de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad&rdq...