Activităţi derulate de poliţiştii botoşăneni în şcoli

Activităţi derulate de poliţiştii botoşăneni în şcoli
  Poliţiştii botoşăneni continuă activităţile de informare a elevilor din clasele gimnaziale în vederea reducerii riscului de victimizare şi de implicare în activităţi infracţionale.

 Cu toate că la nivelul judeţului Botoşani, delincvenţa juvenilă şi victimizarea minorilor prin infracţiuni – segment al criminalităţii ce necesită o atenţie deosebită – nu reprezintă un domeniu problematic, poliţiştii acordă permanent atenţie demersurilor preventive, îndreptate înspre informarea copiilor/tinerilor, atât cu privire la factorii favorizanţi cu rol determinant în geneza delincvenţei, cât mai ales cu privire la importanţa comportamentului preventiv.

Astfel, în cadrul Programului local de prevenire a delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor, poliţiştii botoşăneni au continuat acest gen de activităţi, la nivelul Şcolii Gimnaziale Elena Rareş Botoşani. Întâlnirile cu elevii se desfăşoară sub forma unor activităţi cu caracter interactiv, în cadrul cărora copiii primesc sfaturi cu privire la măsurile pe care trebuie să le adopte atunci când siguranţa le este pusă în primejdie.

Riscul consumului de alcool si etnobotanice la vârste fragede, apartenenţa faţă de un anumit grup de prieteni, presiunea anturajului, siguranţa pe Internet, în special pe reţelele de socializare, sunt doar câteva din temele dezbătute de poliţiştii Compartimentului de analiză şi prevenire a criminalităţii, cu elevii şcolii.

Activităţile presupun implicarea elevilor în discuţii pe marginea unor cazuri prezentate, formularea unor concluzii referitoare la alegerile pe care trebuie să le facă adolescenţii, precum identificarea unor soluţii pentru ieşirea din unele situaţii cu care se confruntă această categorie de vârstă.

Activităţile vor fi derulate şi la nivelul claselor gimnaziale din alte şcoli botoşănene, în cursul anului şcolar 2014 – 2015.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Programul complet pentru Târgul Regional de Zootehnie de la Popăuți!

astăzi, 10:01
3

Evenimentul este organizat de Asociația Crescătorilor de Ovine și Caprine Moldoovis, Primăria comunei Răchiți, Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare din Popăuți și Asociația Crescătorilor ...

George Enescu, ultima dorință scrisă în Testament: ”Înmormântarea mea să fie cât mai simplă, să se dea cât mai multe pomeni şi daruri!”

astăzi, 09:49
11

George Enescu s-a născut în data de 19 august 1881 în Liveni-Vârnav din Botoşani. Provenea din familie de preoţi, atât pe linie maternă, cât şi pe linie paternă....

Panică în spitale. Documentul pe care medicii au trebuit să-l semneze, în contextul războiului din Ucraina

astăzi, 09:34
130

Medicii sunt ținuți sub evidență, în contextul războiului din Ucraina, stat pe care Guvernul de la București îl sprijină militar, financiar și umanitar.Unul dintre medicii viza...