ACHITEI: Pana la sfarsitul anului, activitatea la Memorialul Ipotesti va intra intr-un ritm normal!

Vicepresedintele Consiliului Judetean Botosani apreciaza numirea unui nou director la Memorialul Ipotesti ca fiind un fapt pozitiv.

Cristian Achiţei, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Botosani, a precizat că anul acesta, pe achiziţii muzeale, nu s-a cheltuit niciun leu la Memorialul Ipotesti. Mai mult, cu ceva timp în urmă, la o rectificare de buget, au fost retrase două miliarde lei vechi de la achiziţii muzeale.

"Cred că după câteva luni de presiune puternică pe Memorialul Ipotesti, faptul că s-a ajuns de acum că punem un director interimar şi să încercăm să punem lucrurile în ordine acolo, deja e un lucru pozitiv. Deocamdată, anul acesta, pe achiziţii muzeale nu s-a cheltuit niciun leu, drept urmare, acum o lună sau două, la o rectificare de buget le-am şi luat două miliarde înapoi de la achiziţii muzeale. Ei au mai rămas cu 100 de mii de lei pentru achiziţii, s-a încercat acum câteva săptâmâni, chiar înainte de a pleca în concediu, să se facă o comisie pentru achiziţii şi, din cauza scandalului care era acolo, acea achiziţie s-a blocat. Atunci am cerut chiar personal să vedem care este comisia şi să trimitem şi noi un om în comisie", a declarat Cristian Achitei, vicepresedintele CJ.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean speră ca, după numirea directorului interimar, mâine, respectiv a lui Miluţă Jijie, şi în baza propunerilor acestuia si ale vicepreşedintelui CJ, până la sfârşitul anului, activitatea de la Memorialul Ipoteşti să intre într-un ritm normal.

"Deocamdată nu vom înştiinţa Ministerul Culturii. Cred că la organizarea unui nou concurs acolo va trebui să înştiinţăm şi Ministerul Culturii, pentru că instituţiile pe cultură au o lege specială în afară de legea administraţiei publice locale şi, din câte ştiu eu, în comisia care va fi pentru noul director trebuie să facă parte şi unul sau doi specialişti de la Ministerul Culturii", a precizat vicepreşedintele CJ.

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campanie de informare a elevilor cu privire la normele de siguranță, desfășurată de jandarmi în Botoșani și în alte două localități!

Saturday, 7 September 2024

Activitatea s-a desfășurat în cadrul campaniei de informare „Școli în siguranță", premergătoare deschiderii anului școlar 2024 – 2025, și a constat în discu...

Transportul copiilor în mașină: Ce spune Codul Rutier!

Saturday, 7 September 2024

Dar, la fel de important, Codul Rutier stabilește de la ce vârstă au voie copiii în mașină, indiferent de locul pe care îl ocupă. Conform legii, copiii care nu au împli...

Valeriu Iftime: „Mergem înainte, la fel de hotărât!”

Saturday, 7 September 2024

Cam asta a fost reacția mea când am citit postarea doamnei Federovici, în care sunt acuzat de misoginism. Confuzie totală A trebuit să citesc de două ori ca să mă asigur că mintea n...